Pomozimo malom Bošku
Foto: Privatna arhiva

Posle višemesečne borbe da se obezbede sredstva kako bi mališan Boško Gugleta iz Novog Sada, koji boluje od retke i progresivne bolesti - spinalne mišićne atrofije, otišao u Budimpeštu po svoj lek, umesto radosti nastajale su nove muke.

Konačno, roditelji mališana koji je ujedinio čitavu Srbiju javili su se juče iz Budimpešte sa vestima koje smo svi čekali, piše Blic.

„Sredinom maja prošle godine, kada smo saznali dijagnozu, mislili smo da je novac najveća prepreka do Boškovog ozdravljenja. Lavovski smo se zajedno borili da tu prepreku savladamo što pre i bili smo veoma uspešni u tome – zahvaljujući vama. Međutim, iz današnje perspektive, slobodno možemo reći da je vreme koje je prolazilo mimo nas dok smo bili preokupirani mišlju kako skupiti 2,5 miliona evra, bilo onaj tihi, ali mnogo opasniji neprijatelj“, poručili su juče Boškovi roditelji na Fejsbuku.

Boškov tata je slušao kako se skupljaju pare za drugu decu kada je njegovom sinu stigla strašna dijagnoza: Prvo je prestao da pomera ručice, pa nožice – sad proveravaju da li može da guta. Bolest je uzela maha, te je dete koje je nekada moglo da guta i diše normalno, pišu oni, postalo dete kome je život zavisio od respiratora i sondi.

„Upravo ta brza progresija bolesti dalje je prouzrokovala mnogo drugih komplikacija sa kojima smo se suočavali poslednjih 9 meseci. Mnogo infekcija, borbi za dah, rana, neprospavanih noći, i previše porodične rascepljenosti je iza nas.

Mali Boško Gugleta
Mali Boško Gugleta Foto: Privatna arhiva

Ovaj 18. mart je Boškov i naš preporod.

Ubrizgana terapija „Zolgensma“ je ubrizgana nada da nas čeka bolje sutra, da ćemo uskoro izaći iz bolničkih zidova, da će Boško uskoro udahnuti miris proleća i osetiti na svom licu aprilsko sunce u Budimpešti. Ubrizgana terapija je i ubrizgana motivacija za borbu sa svim budućim iskušenjima koja nas čekaju. Borićemo se svim silama da naš i vaš Boško izraste u srećno i zadovoljno dete.

To dugujemo njemu – koji došavši na ovaj svet nije znao šta ga čeka, kao i vama – koji ste nam omogućili da o ovoj dobroj vesti danas pišemo. HVALA VAM“, poručili su Boškovi mama i tata, Nađa i Janko Gugleta.

BONUS VIDEO: Dušan Miljković o pomoći porodici Cvetković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare