Nevreme, kiša, leto, letnja kiša, ulica pod vodom
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tokom večeri na zapadu, jugozapadu, jugu i ponegde na jugoistoku Srbije kiša, pljuskovi i grmljavina, a lokalno se očekuje i veća količina padavina pri intenzivnijim grmljavinskim procesima, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

„Danas i sutra oblačno i svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz intenziviranje padavina u drugom delu dana, lokalno iznad 40 mm za 24 h, a sutra, u nedelju, iznad 20 mm za 12 h. Veća količina padavina danas očekuje se u zapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije, a sutra na jugu i jugoistoku“, naveo je ranije danas RHMZ.

Sutra će snazi biti žuti meteoalarm na teritoriji cele Srbije zbog najavljenih pljuskova.

Sledeće sedmice osetniji porast temperature uz postepeno razvedravanje od ponedeljka, a najtopliji dani će biti četvrtak i petak, 18. i 19. avgust, kada se ponovo očekuje da maksimalna temperatura bude oko i iznad 35 stepeni.

„Danas se lokalno očekuju intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom i gradom (preko 40 mm za 24 h) sa većom verovatnoćom pojave u zapadnim, centralnim i južnim predelima zemlje“, naveo je RHMZ ranije danas u upozorenju.

RHMZ je upozorio i da će na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa.

„Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu)“, dodaje se u hidrološkom upozorenju.

BONUS VIDEO – Jako nevreme u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare