Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

U naredna dva sata na zapadu Srbije očekuje se lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim plјuskovima i grmlјavinom, navodi se u najnovijem upozorenju koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod.

„U toku večeri na severu Srbije očekuje se naoblačenje sa plјuskovima i grmlјavinom, koje će se zatim u toku noći i sutra ujutro proširiti na zapadne i centralne delove zemlјe“, navode iz RHMZ.

Od petka do kraja sedmice očekuje se promenlјivo oblačno i nestabilno vreme, povremeno sa plјuskovima i grmlјavinom, a temperatura će biti u postepenom padu.

„U subotu, 10.09. očekuje se manje padavina u odnosu na petak uz umeren i jak severozapadni vetar, dok će se u nedelјu, 11.09. padavine intenzivirati u krajevima južno od Save i Dunava“.

Početkom naredne sedmice, 12. i 13 septembra  očekuje se vetrovito i svežije vreme sa maksimalnim temperatura od 20 do 25 stepeni – na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini prestanak padavina uz delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima promenlјivo uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše i lokalnih plјuskova.

U sredu i četvrtak, 14. i 15. septembra biće osetno toplije. U sredu pretežno sunčano, a u četvrtak se očekuje novo postepeno naoblačenje, koje će od petka 16. septembra ponovo uslovlјavati kišu i pad temperature, prognoza je RHMZ za narednu sedmicu.

BONUS VIDEO: Posledice nevremena u Novom Sadu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar