Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U narednih sat vremena u Bačkoj i Sremu se očekuju intezivni pljuskovi sa grmljavinom, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Danas se na području Srbije povremeno očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (više od 20 mm za kratko vreme) uz grad i jak vetar u zoni padavina, navodi se u upozorenju RHMZ-a.

rhmz
rhmz

Temperatura je u padu, pa se danas očekuje najniža temperatura od 13 do 18 stepeni Celzijusa, a najviša od 24 stepena na zapadu do 29 na jugoistoku Srbije. Vetar slab i umeren, u zoni pljuskova pojačan severni i severoistočni.

Upaljen meteo alarm

U Srbiji je danas na snazi narandžasto i žuto upozorenje zbog pljuskova i grmljavine. Naranžasti meteoalarm upaljen je za predele zapadne, istočne i jugoistočne Srbije, kao i za teritoriju Pomoravlja i Šumadije.

To znači da je vreme opasno.

U ostalim delovima Srbije na snazi je žuto upozorenje što znači da je vreme potencjialno opasno.

Vremenska prognoza za naredna tri dana

U petak hladnije i oblačno sa kišom koja postepeno odlazi na istok uz prestanak padavina na severu i zapadu Srbije popodne uz delimično razvedravanje. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 17°C, a maksimalna od 17°C do 21°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 15°C do 18°C.

U subotu u svim krajevima suvo sa dužim sunčanim periodima uz razvoj slabe prolazne oblačnosti i toplije nego u petak.

U nedelju novo prolazno naoblačenje može usloviti kratkotrajnu kišu tokom dana i ponegde lokalne pljuskove. Početkom naredne sedmice sunčanije i malo toplije.

***

BONUS VIDEO – Posledice nevremena u Novom Sadu


Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar