Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Shutterstcok

Ispred policijskih uprava u više beogradskih opština ovih dana se stvaraju veliki redovi za izdavanje novih ličnih dokumenata, pred početak letnje sezone, a prvi slobodan termin za izdavanje tih dokumenata u Policijskoj stanici Stari grad je 20. jun, rekli su danas u toj stanici.

„Građani mogu da zakažu termin putem portala eUprava – elektronskim putem i to i savetujemo svima ili da dođu neposredno u PS Stari grad ili bilo koju stanicu na teritoriji grada Beograda i da sačekaju na svoj termin za podnošenje zahteva za izradu dokumenata“, rekla je za Tanjug Slađana Jakovljević, šef Odseka za upravne poslove PS Stari grad.

Prema njenim rečima, prvi slobodan termin za izdavanje ličnih dokumenata – putnih isprava i ličnih karata u toj stanici je 20. jun.

„Trenutno je povećan broj zahteva, kao i svake godine pred početak letnje sezone i za vreme godišnjh odmora zbog putovanja. Nije drastično povećan broj u odnosu na prethodni period. Konkretno u našoj Policijskoj stanici Stari grad na dnevnom nivou podnese se između 50 i 100 zahteva, na teritoriji grada Beograda je na nivou 17 gradskih opština taj broj je mnogo veći“, rekla je ona.

Jakovljević je podsetila da građani mogu da podnesu zahtev u bilo kojoj stanici, bez obzira na mesto prebivališta, a ako nema slobodnog termina na portalu eUprava, mogu podneti zahtev u bilo kojoj stanici gde ima prvi slobodan termin.

„Zakon predviđa mogućnost da građani mogu da podnesu zahtev ukoliko im je hitno i po hitnom postupku. U tom slučaju prilože dokaz da im je neophodno da što pre bude izrađen dokument, i mi to činimo u roku od 48 sati“, rekla je Jakovljević.

Ona je takođe zamolila građane da otkažu termin ako reše zahtev ranije ili budu sprečeni da dođu u zakazano vreme.

„Mere koje MUP preduzima je angažovanje svih raspoloživih kapaciteta, maksimalno radno vreme jer Uprava za upravne poslove, Ljermontova 12a radi stalno i nedeljom, a planirano je i da Policijska stanica “Novi Beograd”SIV br 3, kao i svake godine u ovom periodu vrši prijem zahteva od 7:30 do 15:30h“, rekla je Jakovljević.

BONUS VIDEO Zbijanje redova pred 100e pomoći

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram