Foto: Screenshot YouTube

Boško Dimitrijević posećuje policijske stanice u Beogradu, pravi izveštaj o nepravilnostima u stanici i oko nje, snima službenike MUP i ukazuje im na to kada ne poštuju zakon ili isti krše. Svaku posetu ovekoveči video snimkom koji podeli na Youtube kanalu "Video dokaz".

Dimitrijević u opisu kanala navodi „da svuda u svetu ima bahate policije, ali da je u Srbiji to izgleda uslov za značku“, te da je „snimanje i objavljivanje bilo koga ko radi javni posao dozvoljeno i poželjno, zato što je to jedini način da se dokažu njihove nepravilnosti u radu“.

Prema poslednjem snimku objavljenom pre nekoliko dana, Boško je išao da proveri da li u policijskoj stanici Vračar poštuju zakone i registruju svoje automobile.

Ubrzo je naišao na automobil komandira, koji, kako je rekao u snimku, nije registrovan od novembra 2018. godine.

„Pojas iza sedišta, komandir. Nemam reči. Slika i prilika policije. Crni audi, nije registrovan, ne vezuje pojas i javno ističe da je policajac. Idemo sad ovo da prijavimo“, rekao je Dimitrijević i zaputio se ka zgradi PU Vračar. Međutim, na samom ulazu, u kućici ispred stanice, susreo se sa nepoštovanjem zakona.

Službenik mu je prvo rekao da „sputi to“, misleći na telefon, na šta mu se Dimitrijević predstavio i rekao da ima puno prava da snima.

Pripadnik MUPa-a mu je odmah tražio ličnu kartu, a kada je zamoljen da pokaže svoju službenu legitimaciju, to nije uradio.

Kako je Dimitrijević rekao u snimku, on ne zna ime ovog službenika, jer mu se nije predsatvio, da on ne nosi čičak traku, te da mu je ličnu kartu uzeo „nepoznati čovek“. Naveo je i da je po zakonu svaki službenik policije dužan da pre upotrebe ovlašćenja, građane upozna sa razlogom zbog kojeg dolazi do upotrebe ovlašćenja.

Boško kaže da su u svim policijskim stanicama čuli za njega, i da imaju njegovu fotografiju.

U svojim snimcima ističe da je uveren da su zastave u mnogim policijskim stanicama promenjene zato što je tokom obilaženja istih ukazivao da je ovaj simbol ispred stanica MUP – iscepan i prljav.

Kako je proteklo obilaženje policijske stanice Vračar pogledajte u video snimku:

Interesantno je i to da Dimitirijević zbog toga što snima zgrade MUP i pripadnike policije priveden samo u policijskoj stanici Rakovica, na Vidikovcu. Kako je napisao u opisu video snimka, tada je priveden nasilno, pod izgovorom da je odbio da pokaže ličnu kartu, ali kako tvrdi, ličnu kartu mu niko nije ni tražio.

Taj snimak možete pogledati ovde:

Inače, Boško Dimitrijević je tokom svoje „izvidnice“ zabeležio da privatno obezbeđenje čuva MUP Srbije. To isto obezbeđenje je tada probalo nasilno da mu otme kameru i ograničilo njegovo kretanje.

Podsetimo, sredinom februara u javnosti je isplivalo da je srpska policija dobila čuvare i da su zgrade MUP-a počeli da obezbeđuju privatnici, uz obrazloženje ministra da je u pitanju ušteda i da će policajci, zahvaljujući tom potezu, moći da se bave poslovima za koje su obučeni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare