Zoran Radovanović / Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Epidemiolog Zoran Radovanović objavio je na svom Fejsbuk nalogu autorski tekst u kome otkriva da je polovinom marta bio spreman da uđe u Krizni štab, ali da zvaničan poziv ministra zdravlja nikada nije stigao, iako je dobio uveravanje "osobe iz Kriznog štaba" da je Lončar rekao "Zovite Radovanovića".

„Čim su predsednica Vlade i njen ‘šef’ (!?) odlučili da, u skladu sa oboma svojstvenom ‘istinoljubivošću’, oštre zube na jednom penzioneru, nekoliko novinara odanih režimu shvatilo je taj signal kao priliku za isticanje svoje pravovernosti“ – tako počinje autorski tekst epidemiologa u penziji Zorana Radovanovića, koji je objavio na svom Fejsbuk profilu, a koji će u četvrtak biti objavljen u listu Danas.

U delu teksta, Radovanović odgovara na optužbe da je „licemer“ objašnjavajući kako je došlo do toga da ne bude deo Kriznog štaba.

Epidemiolog u penziji je napisao da ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nije zvao u Krizni štab, ali da ga je jedna osoba, koja jeste deo tog tima, pitala polovinom marta da li bi se pridružio tom telu.

Zoran Radovanović Foto:Facebook

„Rekoh da me je stavila na muke, ali da mi je ipak dužnost da se odazovem“, napisao je Radovanović, i dodao da je tada napomenuo da se sa tim ne bi složio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kako navodi, dobio je odgovor „da je ministar rekao: ‘Zovite Radovanovića'“, ali da formalni poziv Lončara nikada nije stigao, iako mu je „osoba iz Kriznog štaba“ rekla da poziv „samo što nije stigao“, objavio je Zoran Radovanović na svom Fejsbuk nalogu, uz napomenu da je ostala dilema -ko je sprečio ministrovu nameru i čija je volja jača od ministrove?“

Radovanović je tekst naslovio sa „Vladar i podrepaši – Danas, 16.jul“.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare