Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

U Beogradu beležimo povećan broj obolelih od virusa korona, zbog čega apelujem na građane da se pridržavaju preporuka epidemiologa, rekao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić posle sednice Štaba za vanredne situacije.

Sednici Štaba za vanredne situacije prisustvovao je i epidemiolog Predrag Kon, koji je čelnike Grada detaljnije uputio u epidemiološku situaciju.

Na sednici Štaba usvojena je preporuka o obavezi korišćenja zaštitnih maski u javnom prevozu, prenosi Beoinfo.

Vozila gradskog prevoza su jedno od mesta gde je povećan rizik zaraze od virusa korona i putnici su u obavezi da tokom vožnje nose zaštitnu masku. To ne mora da bude hirurška maska, već može i višekratna, pamučna maska, rekao je Radojičić.

Važno je, ponovio je on, da ljudi budu svesni toga da je, pogotovo u javnom prevozu, neophodno da nose maske.

Na sastanku se razgovaralo i o funkcionisanju beogradskih vrtića, napominjući da se u vrtićima pridržavaju svih propisanih procedura, znaju kako da postupaju i u stalnom su kontaktu sa Gradskim zavodom za javno zdravlje.

Najsvežiji primer je slučaj dvogodišnjeg deteta u vrtiću „Skadarlija“ koje nije imalo simptome, a roditelji su ga testirali s obzirom na to da su se oni zarazili.

Po dobijanju pozitivnog nalaza odmah su obavešteni ostali roditelji iz grupe, u kućnoj izolaciji su svi koji su bili u kontaktu sa detetom, a objekat je odmah i dezinfikovan, naveo je Radojičić.

Neophodna je i saradnja građana, da održavaju distancu, redovno peru ruke i nose maske, zaključio je Radojičić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (10)