Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U vrtiću “Skadarliji” u jaslenoj grupi, među decom se pojavio koronavirus, saznaje Nova.rs. Prema rečima roditelja, vrtić je na to reagovao tako što je decu iz grupe u kojoj se pojavio virus poslao 14 dana u izolaciju, dok testiranje kontakata nije u planu. 

„Obaveštenje o tome da se u vrtiću pojavio koronavirus dobili smo od mame koja je u savetu roditelja, i od vaspitačice u jaslicama. Ista poruka od direktorke vrtića“, kaže da Nova.rs majka deteta čija deca idu u vrtić „Skadarlija“ u beogradskoj opštini „Stari grad“.

Tvrdi da im je nakon toga iz vrtića saopšteno da će svi iz jaslene grupe u kojoj se pojavila korona ići u izolaciju na dve nedelje. Obavešteni su i da će u vrtiću biti sprovedena temeljna dezinfekcija, i da su to, kako kaže, jedine mere koje će u vrtiću biti sprovedene.

„Pitala sam da li ćemo da se testiramo svi, da li da dalje vodimo decu ili ne vodimo“, kaže ona i dodaje da je iz vrtića dobila odgovor da kolektivno testiranje nije predviđeno.

„Roditeljima se ostavlja da sami odluče da li će otići na samoinicijativno testiranje. Ko želi da se testira, testira se. Ako dobije rezultate koji su pozitivni, javi grupi i vaspitačima“, kaže zabrinuta majka, čija deca se ne nalaze u grupi u kojoj je registrovana korona.

Svako ko bude hteo samoinicijativno da uradi PCR test na koronavirus, moraće, za to da izdvoji 6000 dinara.

Naša sagovornica tvrdi kako za trenutnu situaciju ne krivi sam vrtić, već smatra da je problem u propisanim procedurama.

„Što se tiče same dezinfekcije vrtića nemam na to nikakve primedbe. Svako jutro su nam merili temperaturu i dezinfikovali su objekat. U tom poglednu nisam primetila propuste“, kaže ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare