Foto: Shutterstock

Koronavirusom zaražena je jedna vaspitačica u kragujevačkom vrtiću "Crvenkapa", javlja TV Prva. Roditelji su obavešteni o zarazi, a sve vaspitačice koje su bile u kontaktu sa zaraženom koleginicom upućene su u samoizolaciju.

Pojavu koronavirusa u vrtiću, Predškolska ustanova odmah je prijavila nadležnima u kragujevačkom Institutu za javno zdravlje, od kojih su dobili instruklcije da mogu da nastave sa radom, ali uz pojačane mere zaštite i dezinfekcije, izjavila je za TV Prva Ivana Vukić, zamenica direktora.

Ona je pojasnila da zaražena koleginica radi u jaslenoj grupi sa najmlađom deciom i da su odmah po saznanju da joj je potvrđen virus obavestili sve roditelje.

„Vrtić i danas radi, a roditeljima smo rekli da mogu da dovedu decu ukoliko imaju potrebu. Prostorije u kojima je boravila zaražena koleginica više ne koristima, a sa decom rade vaspitači iz drugih vrtića, pošto su sve kolege iz ovog upućene u samoizolaciju“, navela je Vukić dodajući da je danas u vrtić došlo manje dece nego prethodnih dana.

Ona je objasnila da je ceo vrtić detaljno dezinfikovan i da su se u kontinuitetu primenjivale sve preventivne mere.

„Mi smo sve protokole Ministarstva zdravlja pretočili u naš interni protokol koji je na snazi od 11. maja, koristimo sve preventivne mere, a objekat se dezinfikuje svakodnevno. Zaražena koleginica nema nikakve simptome, ali je zbog potvrde virusa, upućena u izolaciju, kao i sve kolege iz kolektiva koje su bile u kontaktu sa njom“, zaključila je Vukić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar