Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Svi beogradski vrtići u kojima se juče glasalo, tokom noći su detaljno dezinfikovani i spremni i bezbedni za dolazak dece, izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Dr Zoran Radojičić je sinoć sa gradskim sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom i epidemiologom Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Katarinom Šerović obišao vrtić „Tesla“ na Novom Beogradu, jedan od 40 vrtića u kojima se u nedelju glasalo, kako bi se uverili da se dezinfekcija sprovodi po planu.

„Roditelji nemaju razloga za brigu, bezbednost dece je Gradu Beogradu apsolutno prioritet. Ekipe Zavoda za biocide će ovaj posao završiti do jutra, tako da će svi vrtići biti spremni i bezbedni za prijem mališana i redovno funkcionisanje“, rekao je Radojičić, a prenosi RTS.

On je dodao da će se i drugi objekti, u kojima se tokom dana glasalo, tretirati na identičan način.

Katarina Šerović istakla je da je Zavod za biocide započeo sa poslom istog trenutka kada su se biračka mesta zatvorila i da će do jutra posao biti završen.

„Važno je i dodati da Zavod dezinfekcije radi na bazi alkohola, ne hemije, što znači da se vrtići već ujutru mogu koristiti što je jako bitno za dolazak dece, odnosno bezbedni su za korišćenje nakon dezinfekcije“, istakla je Šerovićeva.

Tokom glasanja u nedelju za te potrebe koristilo se 11 objekata vrtića na Novom Beogradu, sedam na Čukarici, šest na Voždovcu, po četiri na Zvezdari i u Rakovici, po dva u Obrenovcu i Mladenovcu i po jedan vrtić na Vračaru, Paliluli, u Zemunu, na Savskom vencu.

Komentari

Svi komentari (6)