radovi na zemunskoj gimanziji Zoran Radojčić
Zoran Radojčić Foto:TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je jutros mogućnost uvođenja strožih mera u suzbijanju epidemije koronavirusa u narednom periodu i dodao da će one u gradu zavisiti od odluka Republičkog kriznog štaba

„Danas zaseda Republički štab, a mi u Beogradu ćemo poštovati sve donete odluke i u skladu s njima ćemo se ponašati. Eventualno pogoršanje epidemiološke situacije iziskuje veću pažnju i odgovornije postupanje“, rekao je Radojičić u uključenju za TV Prva iz Ženeve, gde je boravio na Forumu gradonačelnika.

Pročitajte i:

Radojičić je napomenuo da je sa ponosom iznosio rezultate Beograda prethodnih nekoliko nedelja, imajući u vidu kudikamo bolje rezultate u odnosu na druge gradove u okruženju, kada je u pitanju epidemija.

„Nije vreme za pohvale i radost već da svi i nadalje budemo posvećeni borbi“, naveo je gradonačelnik.

On je rekao da se razgovaralo o raznim stvarima, pre svih, o uspostavljanju Komandnog kriznog centra za vanredne situacije.

„S obzirom na naše iskustvo iz 2014. zbog poplava i s obzirom na klimatske promene i mogućnost nepogoda sa velikom verovatnoćom, veoma je važan razvoj prijekta sa UNDP-em. Najpre bi bile postavljene merne stanice za merenje visine reka kao i padavina. Jedan deo projekta je komandni (situacioni) centar – iz koga bi se koordinisalo skupljanje informacija i reakcija na krizne situacije, ne samo za poplave“, zaključio je Radojičić uz ocenu da se mora delovati preventivno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare