zaraza u prodavnicama
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika radno vreme mnogih maloprodajnih objekata biće izmenjeno.

Za vreme praznika od 31. decembra do 3. januara, ali i na verski praznik Božić, 7. januara, radiće samo dežurne pošte. Tokom svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj u Beogradu i pošta na aerodromu Nikola Tesla radiće neizmenjeno – non-stop, kao i pošte na gotovo svim graničnim i administrativnim prelazima.

U nedelju 2. januara, radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Kragujevcu, pošte u „Univereksport” objektima u Novom Sadu i okolini, pošte u turističkim centrima – na Kopaoniku i Zlatiboru, i druge dežurne pošte.

U ponedeljak 3. januara radiće 54 dežurne pošte u celoj Srbiji, u Beogradu i svim drugim većim gradovima.

U petak 31. decembra i u četvrtak 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno do 17 časova, a 27 pošta u Srbiji radiće do 18 časova – spisak možete videti OVDE.

Spisak svih pošta koje će dežurati tokom predstojećih praznika možete videti OVDE.

U novogodišnjoj noći noćne linije kreću od 22 sata

Kako su najavili iz beogradskog GSP-a, nedeljni red vožnje važiće u periodu od 1. do 3. januara, kao i 7. januara. Redovni red vožnje važiće za 31. decembar, ali i od utorka 4. do 6. januara.

U novogodišnjoj noći redovne noćne linije počeće sa radom u 22 časa, dok će se dnevni i noćni prevoz preklapati od 22 do 23 sata.

U Beogradu besplatan parking tokom praznika, pijace zatvorene 1. i 7. januara 

Tokom praznika 1, 2, 3. i 7. januara 2022. godine „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima Beograda, a biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama, najavljeno je iz ovog preduzeća. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

Od utorka, 4. januara, i od subote, 8. januara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Zelene pijace će 31. decembra raditi uobičajeno od 6 do 19 časova, a 1. i 7. januara neće raditi, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”.

Pijace „Zemun”, „Banovo brdo”, „Bele vode” i „Dušanovac” radiće skraćeno 1. i 7. januara, od 6 do 14 časova, a u nedelju, 2. januara, sve zelene pijace biće otvorene od 6 do 14 časova. Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak”) 1. i 7. januara neće raditi.

Na pijaci „Dušanovac” prodaja iz vozila se neće vršiti 31. decembra 2021, kao i 1. i 6. januara, dok će 7. januara ova pijaca raditi uobičajeno od 19 do 6 časova.

Pijaca cveća „Krnjača” neće raditi 1. i 7. januara, a pijaca „Palilula” radiće 31. decembra, od 7 do 20 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi.

U četvrtak, 6. januara, pijaca „Palilula” radiće od 7 do 18 časova. Garaža na pijaci „Palilula” neće raditi 1. i 7. januara (subota i petak), 2. januara (nedelja) radiće do 15 časova, dok će 6. januara (četvrtak) raditi do 19 časova.

Garaža na pijaci „Zemun” 1, 2. i 7. januara radiće 24 časa, a garaža na pijaci „Zeleni venac” neće raditi 1. i 7. januara, dok će 2. januara raditi do 15 časova.

Izmenjeno radno vreme marketa

Trgovinski lanac Lidl naveo je da će 31. decembra raditi skraćeno do 18 časova, a da 1. januara neće raditi. Prodajni objekti Lidla će redovno raditi 2. i 3. januara, a za Badnje veče, 6. januara radiće skraćeno do 18 časova, navodi se na sajtu.

Za Božić, 7. januara, Lidlovi prodajni objekti neće raditi.

Većina IDEA, Roda i Mercator prodavnica će 31. decembra 2021. i 6. januara 2022. raditi skraćeno do 18 časova, neradni dani za većinu prodavnica, uključujući i IDEA online prodavnicu, biće 1. i 7. januar, dok će od 2. do 6. januara važiti redovno radno vreme.

Nekoliko IDEA prodavnica biće na raspolaganju za sve potrebe potrošača u punom redovnom radnom vremenu:

31.12.2021. i 1.1.2022.

IDEA Dorćol, na adresi Cara Dušana 36-40
IDEA London, na adresi Kralja Milana 28
IDEA Kopaonik, na adresi Sunčani vrhovi lok 03-5
IDEA Zlatibor, na adresi Jovanke Jeftanović 5
IDEA Zlatibor 2, na adresi Miladina Pećinara 60

06.01.2022.

IDEA Kopaonik, na adresi Sunčani vrhovi lok 03-5
IDEA Zlatibor 2, na adresi Miladina Pećinara 60

7.1.2021.

IDEA Kopaonik, na adresi Sunčani vrhovi lok 03-5
IDEA Zlatibor, na adresi Jovanke Jeftanović 5; radno vreme 07:00 – 15:00
IDEA Zlatibor 2, na adresi Miladina Pećinara 60

Radno vreme Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica tokom novogodišnjih i božićnih praznika biće izmenjeno. Tako će u petak, 31. decembra sve radnje raditi skraćeno do 18 časova, skraćeno radno vreme do 18 sati biće i 6. januara za Badnje veče.

U subotu, 1. januara prodavnice će biti zatvorene, dok će u nedelju, 2. decembra sve prodavnice imati redovno radno vreme. Neradni dan za sve radnje biće i za Božić.

Svi Univerexport maloprodajni objekti radiće 31. decembra ove godine do 18 časova, dok će radno vreme eLakolije internet prodavnice biti do 16 sati. Neradni dan za sve maloprodajne objekte i eLakolijje internet prodavnicu biće 1. januara, a od 2. do 5. januara svi maloprodajni objekti radiće prema ustaljenom rasporedu radnog vremena.

Za Badnje veče, 6. januara, radno vreme maloprodajnih objekata biće do 18 časova,dok će za Božić, 7. januara, raditi samo pojedini objekti uglavnom do 14 časova u Subotici, Adi, Kanjiži, Martonošu, Čantaviru, Bačkim vinogradima, Hajdukovu, Paliću, Tornjošu, Čoki, Novom Žedniku, Bajmoku, Gornjem Tavankutu, Staroj Moravici, Malom Iđošu, Kelebiji, Đurđinu, Pačiru, Senti, redovno radno vreme biće u Bačkom Petrovcu.

Bonus video – Deda Mrazovi iznenadili decu u bolnici

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare