Ni D Express niti bilo koja druga privatna kompanija koja se bavi dostavom pošiljaka nema veze sa obustavom rada u Pošti, izjavio je radnik Pošte Stefan Mitrović pitajući koliko će koštati upad policije bez sudskog naloga u prostorije D Expressa kada tužba dođe na naplatu.

Podsećamo, u prostorije kompanije D Expresss sinoć je upala Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije. Reporterka N1 sa lica mesta je javila da je policija u zgradi bila oko pet sati i da nije imala sudski nalog.

Mitrović je za N1 rekao da ta kompanija kao ni druge, nemaju veze sa štrajkom radnika pošte.

„Za to je odgovornost isključivo za poslovodstvu i osnivaču zbog nedomaćinskog poslovanja godinama unazad“, naveo je on dodajući da su se problemi gomilali i da je ovo samo eskalacija.

On je rekao da nema mesta insinuacijama koje su se pojavile u pojedinim medijima da je štrajk radnika pošte u dogovoru sa Draganom Đilasom i Draganom Šolakom, a da iza njega stoji D Express, koji je u vlasništvu United grupe.

„To je sve neistina i gnusna laž koja se pojavila u tabloidima. Ne znaju šta će pa to boje politički. Draganu Đilasu i tom gospodinu Šolaku nisam oči video, ne znam ni gde su prostorije D Ekspresa“, istakao je Mitrović.

Pitam nadležne koliko će koštati ovaj upad bez sudskog naloga kada tužba dođe na naplatu, to je bahatost i to će da plate građani, istakao je Mitrović.

„Tri i po nedelje stoji pošta i niko ne želi da reši problem. Mi se borimo za egzistenciju. nema mesta upiranju prsta u radnike koji se bore“, kaže on.

Navodi da ne pristaju na kompromise ni ucene i dodaje da ono što su „podobni“ potpisali u ime radnika ne predstavlja njiihovu volju.

„Tražimo povećanje od 30 odsto koje će za nekoliko meseci pojesti inflacija. Mi smo namereni da istrajemo u ovoj borbi do kraja“, dodaje on.

Pročitajte još

Policajci koji su sinoć upali u prostorije D Expressa, rekli su reporterki N1 da su navodno došli zbog „određenih neregularnosti u radu kompanije“.

Ona je podsetila da je sve počelo tako što su se u pojedinim medijima pojavile optužbe kako su navodno „D Express“ i ostale privatne kompanije „odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka“. Reporterka je navela da je ekipa N1 pokušala da priđe prostorijama i da je pitala muškarca sa kačketom UKP-a za sudski nalog, ali da ih je on pitao „Ko ste vi?“.

Ona je dodala da je ispitivanje trajalo dugo i da nije najasnije zašto se krenulo od ove kompanije.

Štajk poštara ne odgovara ovoj kompaniji jer je do došlo do „zakrčenja“ u ovoj firmi, istakla je reporterka i dodala da štrajk ne ide ni u korist ove kompanije.

Podsetimo, United Grupa je saopštila da je Vlada Srbije koja je nesposobnim rukovođenjem ugrozila egzistenciju zaposlenih u javnom preduzeću Pošta Srbije, odlučila da zloupotrebi institucije za obračun sa United Grupom i upotrebi Službu za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije pokušavajući da za štrajk u JP Pošta okrivi preduzeće D Express, koje pripada United Grupi.

BONUS VIDEO Zdenko Tomanović: UKP i Poreska policija da objasne po čijem nalogu su upali u D Express

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar