UKP upao u prostorije Dexpressa 2
UKP upao u prostorije Dexpressa 2

Članica uprave D Expressa Ljiljana Ahmetović izjavila je za N1 da ne postoji nikakva zakonska zasnovanost za upad Uprave kriminalističke policije (UKP) i Poreske policije u prostorije te kompanije.

„Ova situacija koja se danas dešavala u toku dana, pa i noći nažalost, je zaista nešto što nismo mogli ni da pretpostavimo. Ne postoji nikakva zasnovanost za nju, a najmanje zakonska zasnovanost. No, bez obzira na celu tu situaciju koju sad preživljavamo, naš tim takođe, mi redovno obavljamo svoj posao, i sve naše pošiljke će biti isporučene ka našim klijentima“, poručila je Ahmetović.

Kompanija United Grupa saopštila je sinoć da je Vlada Srbije koja je nesposobnim rukovođenjem ugrozila egzistenciju zaposlenih u javnom preduzeću Pošta Srbije, odlučila da zloupotrebi institucije za obračun sa tom kompanijom i upotrebi Službu za suzbijanje kriminala UKP-a, pokušavajući da za štrajk u JP Pošta okrivi preduzeće D Express, koje pripada United Grupi.

Foto: N1

„Situacija koja se trenutno dešava sa Poštom ne odgovara nijednoj privatnoj kurirskoj službi, a samim tim ni D Expressu. Čak i da se svi mi udružimo ne možemo da preuzmemo broj pošiljaka koji je trenutno u zastoju zbog štrajka Pošte“, poručila je Ahmetović.

Naglasila je da je D Express najveća privatna kurirska služba na našem tržištu koja uspešno posluje već 15 godina unazad.

„Naš uspeh baziramo pre svega na izuzetnom timu, na posvećenosti naših 700 kurira, i na konstantnom ulaganju u tehnologiju. Ovaj period je za nas zaista najznačajniji period u toku godine – novembar, decembar – apsolutno broj pošiljaka progresivno raste, i mi smo se za njega spremali. Svi naši kapaciteti su trenutno zauzeti“, rekla je Ahmetović.

Pročitajte još

Podsetimo, United Grupa je saopštila da je Vlada Srbije koja je nesposobnim rukovođenjem ugrozila egzistenciju zaposlenih u javnom preduzeću Pošta Srbije, odlučila da zloupotrebi institucije za obračun sa United Grupom i upotrebi Službu za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije pokušavajući da za štrajk u JP Pošta okrivi preduzeće D Express, koje pripada United Grupi.

Kako se navodi u saopštenju, nezabeleženi divljački upad u prostorije ove kurirske kompanije i neosnovani pretres po hitnom postupku od strane Službe za suzbijanje kriminala očigledno ima za cilj da isfabrikuje neistine da je kurirska služba D Express kriva za štrajk radnika Pošte sa kojim nema nikakve veze.

„Kompanija D Express nije povezana ni na bilo koji način sa štrajkom radnika Pošte Srbije. Istina je da trenutna situacija na tržištu ne odgovara nijednoj privatnoj kurirskoj službi. Radnici Pošte su štrajkovali i prethodnih godina, pa čak i u vreme kada kompanija D Express nije ni pripadala United Grupi. Štrajkovi u Pošti nisu nikakva novost, ali je očigledno da vlast namerno plasira dezinformacije i pokušava da sakrije od građana istinu zašto su Pošte obustavile rad, tražeći krivca u konkurenstkoj firmi“, navodi United Grupa.

Dodaje se da kompanija D Express u potpunosti posluje u skladu sa zakonom, i nije dala nikakvog povoda za ovaj noćni upad u prostorije od strane Službe za suzbijanje kriminala.

„Zbog nanošenja štete našoj kompaniji i javnog obmanjivanja građana Srbije bićemo prinuđeni da podnesemo tužbe pravosudnim organima“, ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO Članica uprave D Expressa: Štrajk u Pošti ne odgovara nijednoj privatnoj kurirskoj službi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar