Vlada Srbije koja je nesposobnim rukovođenjem ugrozila egzistenciju zaposlenih u javnom preduzeću Pošta Srbije, odlučila je da zloupotrebi institucije za obračun sa United Grupom i upotrebi Službu za suzbijanje kriminala pokušavajući da za štrajk u JP Pošta okrivi preduzeće D Express, koje pripada United Grupi, saopštila je United Grupa.

Kako se navodi u saopštenju, nezabeleženi divljački upad u prostorije ove kurirske kompanije i neosnovani pretres po hitnom postupku od strane Službe za suzbijanje kriminala očigledno ima za cilj da isfabrikuje neistine da je kurirska služba D Express kriva za štrajk radnika Pošte sa kojim nema nikakve veze.

„Ovo je do sada najstrašniji primer zloupotrebe institucija na koji se odlučila srpska vlast, u očiglednoj želji da za narastujuće nezadovoljstvo okrivi bilo koga da bi izbegla sopstvenu odgovornost za katastrofalno stanje u kom se naše društvo nalazi. Umesto da je zbog ekonomske propasti JP Pošte i egzistencijalne ugroženosti zaposlenih hitno preispitala zbog čega ovo preduzeće loše posluje, Vlada se odlučila da za dežurnog krivca po ko zna koji put proglasi jednog od suvlasnika United Grupe Dragana Šolaka, koji sa poslovanjem ove kompanije u državnom vlasništvu nema apsolutno nikakve veze. Umesto da preispita način na koji je kadar vladajuće stranke Zoran Đorđević vodio ovo preduzeće i utvrdi njegovu odgovornost za katastrofalno stanje u vođenju ovog državnog preduzeća, vlast ga postavlja na funkciju ambasadora“, ističe se u saopštenju United Grupe.

U saopštenju se dodaje da je protivno svakom zakonu i bez sudskog postupka, vlast presudila da je za štrajk zaposlenih u javnom preduzeću kriva konkurentska kurirska kompanija i takve neistine je plasirala građanima Srbije preko svojih režimskih medija. U Srbiji osim D Express, navodi se, posluje mnogo kurirskih formi poput AKS, BEX, CITY Expresa, a vlast je odlučila da manipuliše i nanese štetu samo kompaniji United Grupe.

„Kompanija D Express nije povezana ni na bilo koji način sa štrajkom radnika Pošte Srbije. Istina je da trenutna situacija na tržištu ne odgovara nijednoj privatnoj kurirskoj službi. Radnici Pošte su štrajkovali i prethodnih godina, pa čak i u vreme kada kompanija D Express nije ni pripadala United Grupi. Štrajkovi u Pošti nisu nikakva novost, ali je očigledno da vlast namerno plasira dezinformacije i pokušava da sakrije od građana istinu zašto su Pošte obustavile rad, tražeći krivca u konkurenstkoj firmi“, navodi United Grupa.

Dodaje se da kompanija D Express u potpunosti posluje u skladu sa zakonom, i nije dala nikakvog povoda za ovaj noćni upad u prostorije od strane Službe za suzbijanje kriminala.

„Zbog nanošenja štete našoj kompaniji i javnog obmanjivanja građana Srbije bićemo prinuđeni da podnesemo tužbe pravosudnim organima“, ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Dnevnik N1 o napadima na United Grupu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare