Radnici „Slobode“ raspušteni, strahuju da ne izgube posao

Društvo 22. jun. 202107:52 > 07:53
Podeli:
Foto: Wikipedia/ AirWolf

Radnici kompanije "Sloboda" u kojoj su se za samo dvadesetak dana dogodile dve eksplozije veoma su zabrinuti za svoju egzistenciju budući da im je menadžment te fabrike saopštio da do daljeg neće dolaziti na posao.

„Od plate iz te fabrike izdržavam petočlanu porodicu. Supruga je povremeno angažovana na nekim poslovim. Obzirom da smo dobili informaciju da se ne zna kada će biti uspostavljen proizvodni proces i kada ćemo se vratiti na naša radna mesta, veoma sam uplašen od čega ćemo živeti“, ispričao je jutros jedan od zaposlenih u tom preduzeću. Prema njegovim rečima prosečna zarada radnika u „Slobod“ iznosi od 45 do 70 hiljada dinara u zavisnosti od mesta na kome su uposleni, dok inžinjeri imaju i do 130.000,00 RSD. Njega posebno brinu navodi predsednika Sindikata „Sloboda“, Draška Milovankovića koji je izjavio da je proizvodnja ozbiljno ugrožena i dovedena u pitanje nakon poslednjeg incidenta.

Pročitajte još:

„On je rekao da je materijalna šteta enormno veća u odnosu na eksploziju koja se desila pre dve sedmice. Takođe je naveo, da dok se sve ne sanira nema početka rada i molio resorno Ministarstvo i državu za pomoć. Sve to ukazuje da su posledice poslednjeg akcidenta veoma ozbiljne“, očajno za Nova.rs priča ovaj radnik „Slobode“ ističući da je sindikalac napomenuo da bez pomoći nadležnih koje je pomenuo proizvodnja neće biti vraćena na nivo pre svih nemilih događaja u fabrici.

Menadžment kompanije se još uvek nije oglasio povodom eksplozije koja se desila u subotu oko 20 časova, ali ni požara koji je izbio u nedelju u pretio da proguta kuće u zaseoku Tomaševići.
U čačanskoj „Slobodi“ uposleno je oko 2000 radnika, a proizvodnja se odvija u tri smene.

Inače, u poslednjih desetak godina ovo je četvrta jača eksplozija u krugu fabrike. Godine 2010. je stradao magacin pirotehnike, 2016. je bila još jedna, a u ovoj, 2021. imali smo sada dva incidenta u razmaku od dve sedmice. U poslednjem akcidentu, koji se dogodio lakše povrede u vidu posekotina zadobila su tri radnika.

Pročitajte još:

Komentari

Vaš komentar