Fabrika Sloboda Čačak, dim
Foto: Nenad Nešović

Radnici kompanije A.D "Sloboda" su trenutno raspušteni, a nakon eksplozije i požara utvrđuje se šteta, rekao je za Nova.rs predsednik Saveza samostalnih sindikata, Slobodan Jelić.

„Demineri rade u krugu fabrike još od akcidenta koji se dogodio pre dve sedmice, a za sada nemamo informacije šta je izazvalo eksplozije i požar“, kazao je on.

Jelić je podsetio da je prilikom poslednjeg incidenta do eksplozije došlo u magacinu baruta, ali vrednost oštećenja još uvek nije utvrđenja. Kako nezvanično saznajemo, ona je veoma visoka, čak veća nego prethodnog incidenta, kada je, prema rečima predsednika Vučića iznosila između 1,5 i dva miliona evra.

„Na terenu su demineri Vojske Srbije i Tehničko-remontnog zavoda Čačak koji ispituju stanje u krugu fabrike i uništavaju zaostala neeksplodirana sredstva“, rekao je Jelić.
Prema negovim informacijama ima projektila, a uglavnom su sitni neeksplodirani komadi koje demineri uništavaju.

Čačak, Sloboda, Ima li kraja seriji eksplozija u Slobodi, prilog, emisija Pregled dana
Foto: Newsmax Adria

„Radnici neće dolaziti na posao dok se ne ustanovi uzrok akcidenata u ovoj fabrici namenske industrije što je i naša preporuka“, naglasio je Jelić.

Neophodno je da se oni psihički oporave budući da su bili jako uznemireni i uplašeni i smatramo da im je neophodan period kako bi se smirili, zaključio je Jelić za Nova.rs.
Prema podacima iz Opšte bolnice Čačak, dva radnika koja su zadobila lakše telesne povrede prilikom eksplozije otpušteni su na kućno lečenje.

Pročitajte još:

„Jedan koji je bio na odeljenju intenzivne nege je u stabilnom zdravstvenom stanju, ali je još uvek, radi praćenja hospitalizovan“, kaže naš sagovornik iz ove zdravstvene ustanove.
Načelnik civilne zaštite u Čačku, Bratislav Zečević izjavio je danas za naš portal da su svi evakuisani žitelji čiji su domovi neposredno uz krug fabrike otišli svojim kućama.

„Bilo je izmešteno oko 350 ljudi, mnogi su bili kod rođaka, a neki su bili smešteni u Hotelu „Beograd“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar