Valjevo Radikalni strajk gladju boraca i invalida
Radikalni štrajk glađu boraca i invalida u Valjevu Foto:N1

Članovi Udruženja boraca i invalida "Gvozdeni puk" iz ratova devedesetih, otpočeli su u Valjevu radikalan štrajk glađu zbog, kako kažu, brojnih nerešenih boračkih pitanja. Borci su u centru grada razapeli šator na kome su ispisali svoje zahteve upućene resornom ministarstvu i Vladi Srbije. Borci traže i da ih primi predsednik Aleksandar Vučić.

Oni su formulisali deset zahteva, među kojima su i postavljanje Spomen obeležja u Beogradu poginulim borcima i umrlim ratnim vojnim invalidima, isplata ratnih dnevnica svim borcima u Kolubarskom okrugu, koji ovo pravo do sada nisu ostvarili, osnivanje kancelarije za boračka pitanja, izmena boračkog zakona, boračke penzije, borački dodaci, overa zdravstvenih knjižica, zapošljavanje dece poginulih boraca i preminulih ratnih vojnih penzionera, kao i socijalno ugroženih boraca.

„Ostaćemo ovde dok se ne reše svi zahtevi boraca za koje se borimo punih 15 godina i za koje nam i sada daju lažnu nadu“, rekao je za N1 Ljubomir Bradić, predsednik valjevskog Udruženja boraca i naglasio da se on iz revolta samopovredio tako što je sebi polomio šaku leve ruke.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar