Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Protesna šetnja zbog akušerskog nasilja biće organizovana u Vranju, u subotu, 27. januara, u 11:55 časova, objavili su lokalni mediji.

„Želimo da pružimo podršku svakoj od nas koja je takvu vrstu nasilja doživela, a posebno onim hrabrim ženama koje su se odvažile da takvu vrstu nasilja prijave nadležnima“, poručile su organizatorke.

Kako se najavljuje, planirana je simbolična šetnja, u tišini, s transparentima, od zgrade Skupštine grada Vranja pored nadležnih institucija do vranjskog porodilišta.

„Pozivamo sve žene Vranja, Pčinjskog okruga i Kosovskog Pomoravlja, koje su bile žrtve ili znaju neku ženu koja je bila žrtva da nam se pridruže. Da nasilje prestane! Da bolnice ne budu klanice! Ovo je skup koji nije politički, ovo je skup na kome će se ćutati, ovo je skup samo sa jednim zahtevom da se stane na put nasilju na mestu gde se rađa život“, saopšteno je.

Pročitajte još

Posle prijave policiji protiv dvoje ginekologa Zdravstvenog centra Vranje od strane porodilje S.J., rukovodstvo ZC Vranje saopštilo je da je pokrenulo postupak sprovođenja unutrašnje provere kvaliteta rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje.

Porodilja S.J. iz Vranja prijavila je policiji ginekologa u ZC Vranje doktora Z.A., kao i doktorku N.A., takođe ginekologa u vranjskom porodilištu, zbog akušerskog nasilja.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar