Koronavirus testiranje
Foto:EPA-EFE/CJ GUNTHER

Problemi sa testiranjem na koronu u Srbiji nikako da prestanu - gužve, kašnjenje rezultata, neizvesnost, na sve smo to navikli proteklih meseci. Laboratorija "Vatreno oko", pri kliničkom centru Srbije je u više navrata imala zastoj u radu, pa su se rezultati čekali i po dve nedelje. Našem portalu ponovo se javljaju čitaoci kojima rezultati iz te laboratorije nikako da stignu, pa im putovanje visi o koncu.

Našem portalu se javila Beograđanka Milica Davidović koja je sa porodicom otišla na testiranje, zbog planiranog putovanja u Crnu Goru. Testirali su se u Domu zdravlja Savski venac, ali rezultati za njenog sina nikako da stignu.

„U petak ujutru u deset sati sam radila sa PCR test na lični zahtev za mene i decu zbog putovanja u Crnu Goru. U Domu zdravlja su nam rekli da će rezultati biti gotovi u subotu uveče ili najkasnije u nedelju ujutru. U subotu uveče su stigli rezultati za mene i ćerku, oba negativna – za sina nisu stigli ni u nedelju ujutru“, objašnjava nam sagovornica koja će, kako stvari stoje, ostati bez letovanja.

Više puta je bezuspešno pokušavala da kontaktira laboratoriju Vatreno oko u kojoj su joj „zarobljeni“ rezultati.

„Pozvala sam  laboratoriju „Vatreno oko“ koja je zadužena za obradu uzoraka, rekli su mi da nešto nije u redu sa uzorkom i da pozovem oko podneva. Ja sam im objasnila da putujem sama kolima sa decom i da mi u ponedeljek ujutru u deset ističe 72 sata od momenta kada smo bili testirani i da me neće pustiti da uđem u Crnu Goru, rekli su mi da oni mogu da rade obradu testa i do 72 sata. Kada sam pokušala da ih ponovo dobijem u dvanaest sati, rekli su mi da ponovo zovem u jedan, a u jedan sat telefon nije bio dostupan, pokušala sam još nekoliko puta da ih dobijem, ali nisam uspela“, uporna je Milica.

Nije je mrzelo ni da ode do Kliničkog centra Srbije.

„Otisla sam do KCS da pronađem laboratoriju. Bilo je još ljudi koji su planirali da putuju sa porodicama, ali su se susreli sa sličnim problemom. Izašao je neki čovek koji se nije predstavio, ispostavilo se da sam sa njim razgovarala preko telefona. pitao me je zašto sam došla, rekla sam da je telefon na koji mi je rekao da zovem ili bio nedostupan ili se niko nije javljao, on je rekao pomalo ljuto, kao da mi čini privatno uslugu, ‘pa ja radim gospođo'“, prepričava nam svoje iskustvo.

Naša sagovornica je sa pravom ogorčena.

„Svi smo platili testiranje za više osoba, ja lično 18 000,00 din. a ostaćemo bez rezultata ili ćemo dobiti rezultate kada više nećemo moći da ih koristimo“, kaže Milica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare