Građani naselja Stepa Stepanović napisali su pismo na sedam strana koje je upućeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a u kojem se žale da im nije ispunjeno sve što im je obećano.

U jednom segmentu jutarnjeg programa „Probudi se“, gost je bila potpredsednica upravnog odbora Stepa Stepanpović, Biljana Savić, koja je otkrila šta sve fali u naselju, a vlast je obećala da će biti.

„Neizgrađeni objekti koji su obećani stanarima naselja Stepa Stepanović su naveli građane ovog naselja da napišu pismo predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Sve je najavljeno, ali nije ispunjeno. Rečeno nam je da ćemo imati dve škole, dva vrtića, saobraćajnicu sa izlazom na Vojvode Stepe, filtere za prečišćavanje vode, trebalo je da do sada imamo Mesnu zajednicu… Stanari su sve to sastavili na sedam strana“, rekla je Savić.

Navela je da je od gore navedeno izgrađena jedna škola i jedan vrtić, kao i jedan Dom zdravlja.

„Naselje broji 15.000 stanovnika, vrtić je najbitniji, predviđene su dve škole i dva vrtića, izgrađeno je po jedno. Obećano nam je da će drugi vrtić početi da se gradi 2019. godine, već je trebalo da bude sagrađen, a parcela je prazna. Povod za naše pismo je bila predizborna kampanja 2019. godine, prvo je vodio Vulin, a drugo Stefanović, sve gore navedeno nam je bilo obećano, a naselje nije predato gradu Beogradu, mi ne možemo da čistimo naselje kako treba, da sadimo… već se dovijamo na razne načine… Ne može nijedno gradsko komunalno preduzeće da ima investiciono održavanje. Sva naša igrališta su ruinirana, godišnje se u našem naselju rađa oko 200 beba, ali mi  ne znamo koje su namere vlasti sa našim naseljem, pa smo uputili pismo.“

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare