O temama koje su dominirale u svetu u jutarnjem programu "Probudi se", koji se svakog jutra u 6 sati emituje na televiziji Nova S, pričao je Dušan Mašić.

Jedna od tema je bila haos u Americi, Donald Tramp je proveo noć u bunkeru…

„Kada se to dešava u Americi jeste opasno, mi to sve gledamo u sklopu ubistva mladića Flojda, međutim suština svega je u tome da je 40 miliona ljudi ostalo bez posla, da je više od 100.000 umrlo od korone, ta zemlja se nalazi u sutiaciji gde počinje borba između siromašnih i bogatih. To preti svima, ne samo njima“, kaže Mašić.

Protest se raširio na više zemalja, a idu izbori koji su u novembru.

„Protest se raširio, nije dobro. Mislim da postoji taj bunt, ali ne samo Afro-američkog stanovništva, već svih koji su siromašni. Idu izboru u novembru, Tramp će morati da pokaže neku odlučnost ukoliko želi sve to da okonča. On nema plan kako će sve da vrati u život, a sve to će biti tema i narednih dana. Jer, kako korona stane u jednom delu SAD, tako se pojavi u drugom“, kaže on.

Potom je rekao šta nam je zapravo pokazao koronavirus.

„Korona nam je pokazala da protiv prirode ne možemo i da nema razlike da li si crn ili beo, da medicina nije svemoguća…“, rekao je Dušan Mašić.

Potom se osvrnuo na sitaciju na domaćoj političkoj sceni.

„Sve što se dešava sa PSG, svi performansi, meni sve to liči na skupljanje glasova. Oni su imali dosta problema da skupe 10.000 potpisa, međutim postavlja se pitanje, ako su imali probleme za ovoliko glasova, ko zna koliko će ih imati kada budu trebali da skupe 75 hiljada koliko je potrebno da se uđe u Parlament. U suštini, jedini glasovi koji njima mogu da dođu su glasovi bojkotaša, koji kaže pred izbore, pa ipak ću da izađem“, kaže Mašić.

Razgovor se nastavio na temu SNS spota koji je zabranio REM, a u kojem glumi devojčica.

„Dobitnik u ovoj priči je SNS. Prvo REM je jedna od instituacija koja ne može da se popravi, isto kao i RTS. A što se tiče ovog spota, mislim da je on planski pravljen, tako da bude zabranjen. Da ispadne da naše institucije stvarno rade svoj posao. Nije ova vlast ništa sama izmislila, nego je sve digla na vulgaran nivo. Zapravo je sve ovo jedna velika farsa. Meni su ovi ozbori kao Dafiment banka, piše banka, ali nije“.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare