dr Milorad Dramićanin

Nagli skok obolelih od kovida u Ivanjici je, prema rečima načelnika higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Ivanjica dr Milorada Dramićanina, zabeležen posle masovnih okupljanja 19, 20. i 21. juna.

„Do pre deset dana u Ivanjici je bilo samo četiri pozitivna pacijenta. Situacija je bila mirna i pod kontrolom. Onda su organizovana veselja, maturske večeri, izbori, a bila je i jedna svadba, što je sve izazvalo nagli skok obolelih. Otvorili smo kovid ambulantu“, kaže za jutarnji program NOVA S dr Milorad Dramićanin.

On podseća da su PCR testovi bili povučeni.

„Od pre desetak dana dobijamo po deset destova dnevno. Za dva dana imamo devet novozaraženih. Većina pacijenata, a sigurno ih je preko sto, ima laku kliničku sliku, na kućnom su lečenju, izolovani. Jedan deo ima težu kliničku sliku i nalazi se u bolnici u Čačku, dok je troje u Beograd,u u bolnici „Dragiša Mišrović“, a jedna pacijentkinja je na respiratoru“, navodi dr Dramićanin.

Uz sve ovo, Ivanjicu je pogodila i vremenska kataklizma – poplave, odroni, nestašica vode, te je ovaj grad, praktično u dve vanredne situacije.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar