Miloš Lukić Foto: Privatna arhiva

U KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu, od posledica zaraze korona virusom, preminuo je glavni i odgovorni urednik čačanske novinske agencije MNA, Miloš Lukić (35), koji je od 2007. do 2016.godine bio urednik i novinar u TV servisu Novinske agencije FoNet.

Lukić je, kao diplomirani novinar, karijeru započeo u čačanskog televiziji Galaksija, odakle prelazi u Beograd, gde je učestvovao u pokretanju i razvoju multimedijalne produkcije FoNeta.

Uprkos mladosti, pokazao se i dokazao kao vrhunski profesionalac, savestan i predan poslu, koji je neumorno i odgovorno radio sa velikom ljubavlju prema novinarstvu.

Kreativan, preduzimljiv i požrtvovan, dobri čovek Miloš Lukić, bio je omiljen u redakciji FoNeta, u kojoj je sa koleginicama i kolegama uspostavio prijateljske odnose bezrezervnog ličnog i profesionalnog poverenja.

Iz FoNeta se vratio u rodni Čačak, gde je jedno vreme radio na informativnom portalu „Glas Zapadne Srbije“, da bi se potom osamostalio i osnovao nezavisnu multimedijalnu novinsku agenciju MNA, zasnovanu na poštovanju prava i etičkog kodeksa.

Miloševa agencija se pridržavala najviših standarda novinarske profesije i svakodnevno emitovala vesti, fotografije i video sadržaje iz Srbije, regiona i sveta.

Redakcija FoNeta duboko žali zbog preranog i iznenadnog odlaska Miloša Lukića, pred kojim je stajala blistava novinarska budućnost. Za profesiju to je veliki gubitak, posebno za mlađe generacije novinara u Srbiji. Agencija i svi njeni zaposleni i saradnici saosećaju u bolu porodice i familije Lukić, kojima izražavaju najiskrenije saučešće. FoNet će trajno čuvati sećanje na Miloša Lukića.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare