Foto:Privatna arhiva

Prof. dr Željko Marković, specijalista radiologije u Kliničkom Centru Srbije, preminuo je noćas na Infektivnoj klinici od koronavirusa, potvrđeno je portalu Nova.rs u Sindikatu lekara i farmaceuta.

Dr Marković je bio dugogodišnji direktor Klinike za radiologiju KCS i profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Nakon završenih studija u Beogradu usavršavao se na Grashaden Klinici u Minhenu, Institutu za Radiologiju u Nirnbergu (Nemačka), Hamersmit bolnici u Londonu (GB), Bolnici Univerziteta u Tel Avivu (Izrael), prenosi ucentar.

Odlukom Saveznog Ministarstva za nauku i tehnologiju dobio je zvanje eksperta za naučnu oblast radiologija, a izabran je u zvanje konsultanta UN i UNDP za razvoj radiologije za region Jugoistočne Evrope.

On je inače treći preminuli lekar u poslednja 24 sata.

Juče je objavljeno da je u 58. godini preminuo dr Vojislav Magdić, specijalista anesteziologije i reanimacije u Zdravstvenom centru Negotin, a nakon izbijanja epidemije bio je angažovan ne samo u Negotinu, nego i u KBC Dragiša Mišović, gde je u dva navrata pomagao kolegama u zbrinjavanju najtežih pacijenata.

Zbog komplikacija usled kovida 19 juče je u KBC Dragiša Mišović preminuo profesor Branislav Filipović, specijalista psihijatrije i dugogodišnji upravnik Instituta za anatomiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, u 59. godini.

Profesor Filipović, specijalista psihijatrije i dugogodišnji upravnik Instituta za anatomiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, preminuo je danas u KBC „Dragiša Mišović“ u 59. godini od komplikacija usled kovida 19.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare