Foto: Privatna arhiva

Kolege preminulog pulmologa dr Bore Evtova (64), danas su predložile gradonačelniku Kragujevca da novoizgrađena ulica pored Klinike za pulmologiju ponese ime prema dr Evtovu, koji je na toj klinici od početka pandemije lečio kovid pacijente, a na kraju i sam podlegao virusu. Inicijativa lekara, naišla je na odobravanje gradonačelnika Nikole Dašića.

Na predlog kolega preminulog dr Bore Evtova da je naziv ulice ‘’najmanje što možemo da učinimo za njega’’, gradonačelnik je sa odobravanjem odgovorio da je dr Evtov ‘’svojim plemenitim vršenjem lekarske dužnosti, zadužio sve nas’’ i na taj način pozdravio inicijativu lekara da novoizgrađena ulica dobije naziv po lekaru, koji je prva žrtva pandemije koronavirusa među zdravstvenim radnicima u Kragujevcu.

Foto: Grad Kragujevac

Dr Bora Evtov, preminuo je u decembru prošle godine, posle jednomesečne borbe sa posledicama koronavirusa. Kao specijalista za plućne bolesti, od početka pandemije radio je u kovid bolnici i lečio pacijente sa najtežim oblicima koronavirusa, a kasnije je i sam podlegao zarazi, upravo na odeljenju gde je i proveo čitav radni vek.

Dr Bora Evtov posthumno je odlikovan zlatnom medaljom za zasluge i dela ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva, a njegovoj porodici, medalju je uručio predsednik Aleksandar Vučić, povodom Dana državnosti.Gradonačelnik Kragujevca danas je obišao završne radove na novoizgrađenoj ulici, koja će se najverovatnije zvati po dr Evtovu, a kojom će sada Klinika za pulmologiju biti povezana sa saobraćajnicama koje olakšavaju pristup Zavodu za hitnu pomoć i Kliničkom centru u tom gradu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar