Baka Leposava Foto:Promo

Miljana i njena baka Leposava žive u selu toliko malom da čak nije ni upisano na mapi. One žive a planini, udaljenoj 40 kilometara od Kladova, a njihovu priču volonteri organizacije "28. jun" ne mogu da izbace iz glave. Ova organizacija upoznala je javnost sa Miljanom 2019. godine, kada je ona imala šest godina. Rođena je sa cerebralnom paralizom i ozbiljnom bolešću bubrega, ne može da govori, hoda bez nečije pomoći, ali ni da jede čvrstu hranu. Miljana je ljubav dobila samo od jedne osobe u svom život; svoje bake.

Baka Leposava možda je i najveća heroina koju je organizacija „28. jun“ srela tokom 11 godina humanitarnog rada. Otkad se Miljana rodila, njena baka joj je menjala kateter, pelene, pripremala joj hranu i brinula o svakoj njenoj potrebi, svakog momenta svakog dana. Činjenica da Miljana živi u dobrim higijenskim uslovima, iako živi u kući od blata staroj 100 godina, svedoči o duhu njene bake, koja je ceo svoj život posvetila nezi svoje unuke.

Otkad je „28. jun“ upoznao ovu porodicu, učinili su sve u njihovoj moći da im pomognu, uključujući novu sudoperu, frižider, dušek za krevet, blender, garderober, pelene, a regularno šalje i novac za medicinske tretmane. Ipak, potpuno renoviranje ili izgradnja nove kuće u ovom kraju se pokazala kao veliki izazov. Pošto je ova porodica generacijama unazad živela od zemlje, to je jedino što znaju i selidba na drugu lokaciju takođe nije opcija.

Baka Leposava Foto:Promo

Zima se približava, a opasnosti od urušavanja i vlage u kući postaju sve opasnije za Miljanu i njenu baku. Zbog toga ne postoji drugi izbor osim iznajmljivanja teške opreme i postavljanja montažne kuće na ovoj udaljenoj planini. Baka Leposava nikada više neće moliti apotekare za besplatan kateter za Miljanu. Plan organizacije „28. jun“ je da porodici obezbedi topao dom, postara se za njihove medicinske troškove i obezbedi im dostojanstven život. I vi možete donirati i to na sledeće načine:

Onlajn donacije:⁣

Kreditna kartica: https://28jun.org/donate⁣

PayPal: [email protected]

⁣SMS: Pošalji 1 na 1733⁣

⁣Tekući račun: ⁣

Ime: 28. Jun⁣

Dinarski račun: ⁣

265 – 1110310003427 – 97⁣

Šifra plaćanja: 287 ili 288⁣

Devizni račun: ⁣

RS 352 – 651000000232575 – 47 Raiffeisen banka Srbije⁣

SWIFT Code: ⁣

RZBSRSBG RAIFFEISEN BANKA

BONUS VIDEO Sve je manje ljudi na socijalnoj pomoći a sve više u narodnim kuhinjama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar