Foto:printscreen/twitter@LjubomirSubara

Svemirski brod, kako su predstavnici vlasti nazivali novu Kovid bolnicu u Batajnici, ispostavilo se, više liči na neispravnu podmornicu iz koje na sve strane curi voda i samo što ne "eksplodira."

Prema videu koji je jutros objavljen na Tviteru, a koji je objavio Ljubomir Šubara, nekadašnji direktor Agencije za privatizaciju, nova Kovid bolnica u Batajnici, mesecima označavana kao „svemirski brod“ i čudo srpskih bolnica, nalazi se u katastrofalnom stanju zbog, kako je napisao Šubara, hidrantske mreže koja je popustila i poplavila veliki deo prostorija.

Kako se na snimku vidi – voda iz napukle cevi bukvalno lije na sve strane.

U poplavljenim prostorijama voda se ne zaustavlja i dostigla je visinu iznad članka.

Predstavnici vlasti, uključujući i sam državni vrh – premijerku Anu Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića – govorili su o ovoj bolnici kao o „svemirskom brodu“ srpskog zdravstvenog sistema.

“Uradili smo za četiri meseca što nije urađeno za 40 godina. Otvaramo novu, prelepu bolnicu, i u poređenju sa najvećim brojem naših bolnica, ova bolnica jeste svemirski brod. Dobijamo je u najtežem mogućem trenutku, kada već danima imamo ogroman broj novozaraženih”, rekla je Brnabić prilikom otvaranja kovid bolnice početkom decembra.

Nakon svečanog otvaranja, kojem je prisustvovao i ministar Zlatibor Lončar, advokat Vladimir Gajić je među prvima objavio kako izgleda unutrašnjost objekta.

Problemi u vezi sa „svemirskim brodom“ su već tada krenuli.

PROČITAJTE JOŠ

Navodilo se da bolnica nije u potpunosti završena, a da je krenula sa radom, kao i da oprema koja se tamo koristi nije ispravna. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, takve navode je oštro demantovao, kritikujući svoje političke protivnike.

„Zar stvarno mislite da je moguće da neko tako vodi zemlju, da kritikuje svakog zato što mu se može, ko nista ne radi i nikad nigde ničim nije doprineo”, upitao je Vučić tada.

“Hajde da ocrnimo svakoga, jer niko nije dobar, osim ako ne pripada tajkunskom lobiju, koji treba da ih vrati na vlast da bi mogli da ponovo da pljačkaju novac građana”, dodao je on.

Vučić je svojevremeno, takođe, odbacio kritike da „ne valjaju ruski respiratori, koji su instalirani u Batajnici“, te je dodao da su mu rekli da je reč o odličnim aparatima.

Sporna je bila i cena izgradnje „Svemirskog broda“

Kako je ranije pisao „Danas„,  za izgradnju ovog objekta koji može da primi oko hiljadu pacijenata, u 18.000 kvadrata na Batajničkom drumu, u okviru Vojnog kompleksa Zemun ekonomija, utrošeno je nešto više od četiri milijarde dinara ili oko 35 miliona evra – po kvadratu čak 2.000 evra.

Za ovu bolnicu i drugu, manju koja se gradila u Kruševcu, prema rečima Vučića, a navodima „Danasa„, biće izdvojeno još oko dve milijarde dinara ili 17 do 18 miliona evra za opremanje, pa će ove dve investicije, nesporno potrebne i za neko kasnije vreme a sada pogotovo, državnu kasu koštati ukupno oko 70 miliona evra.

BONUS VIDEO:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare