Direktorka bolnice u Batajnici za Nova.rs: „Pooštrite mere“

Društvo 26. dec. 202008:20 > 08:34
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Ja bih volela da se pooštre mere kada je reč o kretanju i kontaktima, da ne raste broj novoobolelih. Da medicinski deo Kriznog štaba prevagne nad ovim drugim", to je poruka koju u izjavi za Nova.rs šalje direktorka nove bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević. Kolegama, lekarima iz Kriznog štaba, poručuje da ostanu dosledni svojim stavovima i da ne popuštaju.

Naša sagovornica kaže da u bolnici u Batajnici trenutno ima 505 pacijenata na lečenju, a da je tokom jučerašnjeg dana bilo 50 novih prijema.

„U jedinici intenzivnog lečenja su 82 pacijenta, a u poliuintenzivnoj nezi ih je 423. Intubirano je 38 boesnika“, navodi Adžić Vukičević. Od otvaradnja batajničke bolnice 4. decembra, pa do danas u toj ustanovi hospitalizovano 1.030 pacijenata.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Radi i hemodijaliza, tako da naši pacijenti više ne idu u neke od KBC-ova da se dijaliziraju“, kaže doktorka Adžić Vukičević. Ona navodi da u bolnici ima dovoljno lekara i sestara i izuzetno je zadovoljna svojim osobljem.

„Imamo dovoljan broj osoblja. Zahvaljući mojoj inicijativi i zahvaljujući pomoći ministra zdravlja, dobila sam i više medicnskih sestara nego što sam tražil – 50 medicinskih sestara stiglo je iz unitrašnjosti i one su smeštene u hotel „Slavija“, a još 150 sestara, zahvaljujući pokrajinskom sekretarau (Zoranu Gojkoviću) stiže iz Vojvodine“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar