Jedan od poštara u štrajku Stefan Mitrović kaže za televiziju Nova da je upad Uprave kriminalističke policije (UKP) u prostorije kompanije D Express još jedan vid zastrašivanja od strane države.

Mitrović je za „Probudi se“ rekao da je juče bio ogroman pritisak na poštare, a da se štrajk nastavlja.

Kako kaže, razlog zbog kog se u javnosti štrajk poštara povezuje sa kurirskom službom D Express jeste zbog povezivanja D Expreessa sa Draganom Đilasom i Draganom Šolakom.

„Verovatno je i delimično istina da ostale kurirske službe povećan obim posla sad dok je Pošta u obustavi rada„, dodaje on.

Pročitajte još

On ističe da je razlog štrajka inertnost rukovodstva pošte Srbije i Vlade Srbije koja je imenovala to rukovodstvo.

„Insistiramo i stvarno nećemo odstupiti od toga da se plate ove bedne i mizerne povećaju za neki prihvatljiv procenat. I nećemo nikakve mrvice i njihove kompromise – tražimo platu dostojnu čoveka“, ponovio je Mitrović stav poštara koji su već 24 dana u štrajku.

Foto:N1

U prostorije kompanije „D Express“ sinoć oko 20 sati upali su pripadnici Uprave kriminalističke policije i Poreske policije.

Kako je javila reporterka N1, policajci su rekli da su navodno došli zbog „određenih neregularnosti u radu kompanije“.

„Četvrti sat smo već ovde i dalje traje ispitivanje… Čeka se da se zapečati kancelarija računovodstva“, javila je reporterka N1 oko 1 sat iza ponoći i dodala da joj čovek sa kačketom UKP-a nije pokazao sudski nalog.

BONUS VIDEO: Radnik Pošte: D Express nema veze sa štrajkom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar