Foto: Instagram/icitovicsasa/Humanitarna fondacija Budi human

Mali Luka Stajković (2018) je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Živeo je uobičajenim životom za svoj uzrast sve dok mu se krajem 2022. godine nisu javile česte glavobolje. Tada mu je kod lekara odrađen skener kojim je ustanovljeno da ima tumor na mozgu (Meduloblastoma CNS Who Gradus 4.) i da mu je neophodna hitna operacija. Sada, nakon operacije, Luki je potreban nastavak lečenja koji iziskuje velike troškove, zbog čega je jedan humani građanin rešio da na licitaciju stavi Poršea.

Nakon operacije tumora na mozgu Luka je u potpunosti izgubio mogućnost hoda, govora, vida i prestao da se hrani samostalno. Nastavak lečenja iziskuje velike troškove zbog čega je potrebna pomoć u vidu donacija svih humanih ljudi kako bi Luka nastavio lečenje i potpuno ozdravio. Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja u zemlji i inostranstvu, za lekove, suplemente, troškove smeštaja kao i za putne troškove.

Pročitajte još:

I Saša Ićitović jedan je od onih koji su rešili da budu humani i solidarni, pa je zato, kako bi se sredstva za Lukino lečenje što pre prikupila, rešio da na licitaciju stavi Porše.

Kako je napisao u objavi na svom Instagram profilu, početna cena bila je 10.000 evra, trenutno je na 16.000 evra, a licitacija će trajati dok se ne prikupi 80 odsto sredstava potrebnih za Lukino lečenje. Ko pobedi na licitaciji, novac će uplatiti direktno fondaciji „Budi human“.

I svi ostali koji mogu i žele da pomognu malom Luki da ozdravi,  mogu da urade na sledeće načine: 

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001511388-53

Uplatom na devizni račun: 160-6000001512030-67

IBAN: RS35160600000151203067

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji (Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana dostupan na sajtu fondacije Budi human. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji)

Foto: Budi Human

BONUS VIDEO Humanitarna akcija za pomoć petočlanoj porodici Katanić koja je u požaru ostala bez doma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare