Foto: Fondacija Humanost bez granica/Privatna arhiva

Teodora Kostadinović (2017.) iz Zemuna boluje od disharmoničnog razvoja. Kada je Teodora napunila dve godine, vaspitačice su roditeljima skrenuli pažnju da se obave konsultacije sa lekarima jer su primetili da Teodora ne reaguje kada roditelji dođu po nju. Nakon obavljenih specijalističkih pregleda Teodora dobija dijagnozu F83 (Disharmoničan razvoj)

Prisutan je i problem u komunikaciji u okviru autističnog spektra, kao i kašnjenje u razvoju. Nakon tri godine traganja, roditelji dolaze do konačnog objašnjenja za njeno odstupanje u razvoju. Psihijatar i neurolog potvrđuju dijagnozu F84 (Autističan spektar). Uz pomoć logopedskih tretmana Teodora napreduje ali još uvek oskudno u odnosu na uzrasna očekivanja. Ne ostvaruje kontakt pogledom, ima lošu socijalnu interakciju i stereotipne radnje. Zbog nemogućnosti govora Teodora je sklona samopovređivanju (ali i povređivanju drugih) bacanju predmeta, napadima plakanja, a od nedavno je sklona i napadima agresije.

Pročitajte još:

Teodora retko pokazuje emocije, hoće da zagrli, ali ne i da poljubi. Kako bi se Teodora odvažila da pokloni poljubac mami i tati ali i kontrolisala svoje emocije, potrebno je mnogo truda i rada. Porodica je do sada samostalno snosila troškove lečenja, ali im je za ubuduće potrebna pomoć humanih ljudi kako bi Teodora nastavila sa lečenjem.

Sredstva su potrebna za transplantaciju matičnim ćelijama u inostranstvu, laboratorijske analize, suplemente, muziko terapije defektološke i logopedske tretmane, kao i za putne troškove i smeštaj. Porodica nije u mogućnosti da sama finansira neophodne tretmane i ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Teodori za bolju budućnost, tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 95 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Teodori!

SMS: 95 na 2407

Dinarski račun: 160-6000001465545-36

Devizni račun: 160-6000001467356-35

IBAN: RS35160600000146735635

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar