Univerzitetski klinički centar Kragujevac, UKC Kragujevac, Naredba, prekid odmora, povratak na posao, koronovirus
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Usled velikih poplava, poplavljen je ceo blok za sterilizaciju u podrumu hirurškog bloka u Kliničkom centru u Kragujevcu. Redovnih operacija nema jer su otkazane, samo se hitne operacije sprovode. Pritom je načinjena i prilično velika materijalna šteta, navodi Nikola Nešić, narodni poslanik “Zajedno”.

On navodi da je ovo je još jedna u nizu neprijatnih situacija koja pokazuje da planiranu rekonstrukciju i igradnju KC treba što hitnije započeti. Ukoliko to, kako kaže, nije jeftin politički trik, jer decenijska obećanja stigla su na naplatu, jer još od 2006. godine postoji plan, ali su sredstva iskorišćena za Niš i Beograd.

PROČITAJTE JOŠ

Važno je podsetiti da UKCKG zbrinjava više od milion i po ljudi iz Srbije.

„Kragujevac ima velikih problema i sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom, skoro polovina curi. Zato i ne čudi posledica, da mreža nije izdržala i da se u Kragujevcu dogodio potop. Staro rimsko carstvo je imalo moderniji vodovodno-kanalizacioni sustem od Kragujevca. Gradonačelnik i njegov fotograf su, naravno, obišli najugroženije, nadamo se da će makar deo onoga što je obećao svojim sugrađanima i uraditi. Ponovo govorimo o posledicama, a zanemarujemo uzroke. A glavni uzrok ovakvog stanja u gradu je nesposobnost i neznanje aktuelne gradske vlasti“, zaključuje Nešić.

BONUS VIDEO MUP – Poplave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar