Poplava u centru Čačka Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

U centru Čačka došlo je danas do, kako kažu sugrađani, poplave zbog neodgovornog investitora i Gradskog rukovodstva. Naime, lokalna samouprava je prodala jednom od investitora parcelu pored 'Hotel Morave' gde je on počeo da pravi zgradu.

„Od samog iskopavanja za temelj krenuli su problemi. Verovatno nije urađeno geo ispitivanje i mi već danima imamo izlivanje. Nekada manje, a ponekad više“, priča jedan od stanara koji živi u zgradi do gradilišta (ime poznato redakciji) .

Prema njegovim rečima, najverovatnije je problem odvod, odnosno šahte ne mogu da prime toliku količinu vode.

Poplava u centru Čačka Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Najgore od svega je to što je gradilište ograđeno, ali vidite jutros. Doći će nam fekalije do četvrtog sprata „, naveo je naš sagovornik.

On smatra da je najveći krivac lokalna samouprava budući da je dala mogućnost da se gradi nova zgrada skoro u samom centru Čačka.

„Vidite i sami. Samo niču višespratnice, a niko se ne pita da li ugrožavaju naše stambene objekte“, ogorčeno kaže sagovornik portala Nova.rs. Zvali smo inspekciju više puta, ali niko nije reagovao, obećavali su telefonskim putem da će doći-i ništa, zaključio je on za portal Nova.rs.

Poplava u centru Čačka Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Kako kaže baka Olga, oni (vlastodršci) su ubili dušu grada i građana. Zaboravili su na onu izreku, gde god možeš ti drvo posadi, dodala je ona.

Prema njenim rečima, u blizini su vrtići, škole.

„Toliko neodgovornosti nigde nismo videli“, kaže ona.

Poplava u centru Čačka Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Podsećamo i da su stanari Avenije danima protestovali, jer su hteli da odbrane lokacije na kojima je bilo zelenilo i drvoredi.

Njih 266 je potpisalo peticiju protiv gradnje, ali niko nije reagovao.

Očekivali su od Gradskog veća da spreči urbanistički haos, ali su im predstavnici tog tela rekli da o svemu odlučuje gradonačelnik Milun Todorović.

Naša redakcija je kontaktirala Načelnika inspekcijskih službi Igora Krivokapića, kao i gradonačelnika Todorovića, ali nam se niko nije javljao na telefon. Zoran Pantović, direktor JKP „Vodovod“ kaže za Nova.rs da nema kvara u tom delu grada.

PROČITAJTE JOŠ

„To nema veze sa nama. Pretpostavljam da se crpi neka voda iz rova. Prepumpavanje podzemnih je nadležnost inspekcijskih službi ili JP „Gradac“, objasnio je direktor Zoran Pantović, istakavši da bi najverovatnije inspekcija trebalo da reaguje .

Zvali smo I direktora tog javnog preduzeća, Milana Bojovića, ali nije bio u mogućnosti da priča. Poslali smo mu sms poruku na koji nismo dobili odgovor.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare