Predstavnici proevropske opozicije okupili su se večeras od 18 sati u Čačku pored spomenika Vojvode Stepe kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog nasilja nad Kablarom.

Oni kažu da ovoj čačanskoj planinskoj lepotici ne treba stakleni vidikovac, kao ni betoniranje.

Slavica Radovanović iz Narodnog pokreta levog dodaje da se priroda mora odbraniti.

„Čačak je grad odakle sve treba da krene. Ne dozvolite da vas lažu i govore kako će sve biti onako kako vi želite. Našoj deci moramo pružiti pravu priliku „, poručila je Radovanović.

Bogdan Radovanović iz Zeleno levog fronta je podsetio da su trojica aktivista nedavno uhapšeni.

„Ljudi, danas je pucano u Užicu, usred belog dana“, kazao je on i upitao kako nije sramota javni servis da ne uradi dokumentarac o Ribnikaru. Ukazao je takođe na katastrofalno stanje u obrazovanju.

„Čuli smo i poruku Vučića iz Kine da su Azija i Afrika naša budućnost. Ovaj sistem se mora menjati. Naprednjačka kampanja je krenula, a izbori nisu raspisani“, kazao je Bogdan Radovanović.

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je poručio da se Kablar mora odbraniti.

„Bog je uredio ovu planinu, a lopovi hoće da je unište. Ne damo to onima koji bi Srbiju da zastakle. Svi hoće na izbore, a najopasniji je kavački klan. Moramo se složiti na istu stranu“, kazao je Milivojević. Pitao je zašto se vlast ruga građanima Srbije. “

„Upalićemo baklju slobode i svetlo našoj zemlji“, poručio je Milivojević.

Srđan Milivojević Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Vučić je stručnjak za raseljavanje. Kriminalci se slave kao heroji, a sve mi plaćamo“, kazao je Nebojša Zelenović iz stranke „Zajedno“.

„Moramo srušiti ovu nakaradnu vlast 17. decembra, ali i odbraniti Kablar“, poručio je on i dodao:

„Treba krenuti od opozicije i preispitati našu imovinu. Moramo zaustaviti inflaciju, a auto – put Ruma Šabac je koštao 2009. godine 90, a sa Vučićem skoro 300 miliona dinara. Neophodno je ići u zajedničku borbu protiv ovog nakaradnog sistema „, rekao je između ostalog Zelenović.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

I večeras su u Čačku ponovljeni zahtevi za gašenjem nacionalnih frekvencija i tabloida koji promovišu blud I nemoral, ostavke rukovodstva REM – a i RTS – a, kao i smenu direktora BIA Bratislava Gašića I policije, Aleksandra Vulina.

Podsetimo, Savez ekoloških organizacija Srbije organizovao je 10. oktobra protest ispred Vlade Srbije, sa zahtevom da se obustave radovi na izgradnji vidikovca na Kablaru, čijem je početku prisustvovala i premijerka Ana Brnabić, a tog dana uhapšena su trojica aktivista. Nakon toga su izneti zahtevi protesta – da se zaustave radovi na izgradnji vidikovca, da se preispitaju dozvole i da se ispita „ko je od nadležnih naredio da se privedu aktivisti kao kriminalci“.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar