Pokušali da okače transparent „Vučić je diktator“ na mostu

Društvo 12. jul. 202114:33
Podeli:
Foto:printscreen/instagram/Brajan Brkovic

Omladina Stranke slobode i pravde (SSP) pokušala je u nedelju uveče, na Varadinskom mostu, da postavi transparent širok 40 metara sa porukom da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić diktator.

Na transparentu je na engleskom jeziku bilo napisano „Vučić is a dictator“, a omladinci opozicione partije su poruku kačili u momentu kada je veliki broj posetilaca prelazio most na putu ka Petrovaradinskoj tvrđavi i Exit festivalu, piše portal 021.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se može videti u snimcima koji su uživo prenosili dešavanja na mostu, sa aktivistima SSP-a u jednom momentu je razgovarao i načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Slobodan Malešić, ali su u raspravi uglavnom bili sa pripadnicima Komunalne milicije.

Aktivisti nisu uspeli da okače transparent, iako je u jednom momentu deo bio privezan za ogradu mosta.

„Došli smo sa transparentom dugačkim 40 metara koji kaže da je Vučić diktator. Prvo se pojavila BIA da nam kaže da to ne možemo da uradimo i zatim su magično nestali. Posle BIA došla su tri automobila komunalne policije, a posle ta tri automobila došao je i načelnik Policijske uprave Novi Sad. U toku dana su sat vremena držali naše saborce, jer su im videli transparent u gepeku. Prošlo je godinu dana od protesta, tukli su nas po ulici, bacali su suzavac na mladost ove zemlje, zato smo hteli danas da pošaljemo poruku u celi svet da je Vučić diktator“, rekao je član SSP Brajan Brković, koji je na svom profilu emitovao dešavanja sa mosta.

🔴Danas su Mladi SSP Novi Sad pokušali sa mosta Duga dva puta da okače TRANSPARENT od 40m sa 5m sa porukom za ceo svet "Vučić is a dictator".Godinu dana nakon policijske represije u Novom Sadu i Srbiji ovo se dogodilo. Čim smo došli na most kao na plejadi su počeli da se ređaju 2 pripadnika BIA, zatim 5,6 Komunalnih policajaca, da bi na kraju i sam načelnik NS policije došao na lice mesta sa 4 inspektora.NIKO OD NJIH NIJE ZNAO DA NAM OBJASNI KOJI ZAKON KRŠIMO.Mladi koji su prolazili mostom su zajedno sa nama pokušali da okače transparent što je dokaz šta omladina misli o Vučiću.

Posted by Brajan Brkovic on Sunday, July 11, 2021

Komentari

Vaš komentar