Foto: Kreni-promeni/ZORAN DASIC

Inicijativa Kreni -Promeni podnela je danas krivične prijave povodom nestanka bilborda sa pamučnim plućima koji su njeni aktivisti postavili ispred Doma omladine u Beogradu.

Ta Inicijativa je postavila bilbord kako bi skrenula pažnju na problem zagađenja u okviru kampanje „Rešenje za zagađenje“, koju je svojim potpisom podržalo više od 56.000 ljudi.

U saopštenju se navodi da policija poseduje snimak na kome se vidi da četiri vozila Gradske čistoće i 10 radnika sklanjaju bilbord.

Kao pravni zastupnici Inicijative Kreni – Promeni, Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti je podnelo krivične prijave za tešku krađu, kao i zloupotrebu službenog položaja.

POGLEDAJTE JOŠ:

Predsednik UZUZ-a Savo Manojović je tom prilikom istakao je da „tužilaštvo treba da obezbedi dokaze i snimke zato što živimo u zemlji gde neki ljudi vole da svoje režiserske talente vežbaju na snimcima bezbednosnih kamera“.

Podsetio je i da su komunalne službe plaćene novcem građana kako bi radile u njihovom interesu, a ovog puta rade jedino na skrivanju istine od građana.

Direktorka Kreni – Promeni Marina Pavlić je istakla da je nov bilbord završen, ali da je „neažurnost nadležnih službi jedino što ih sprečava da ponovo postave bilbord“

Bilbord sa pamučnim plućima, koji su aktivisti grupe građana „Kreni – Promeni“ postavili u centru Beograda, kako bi ustanovili za koliko dana će pocrneti, pre nedelju dana je nestao ispred Doma sindikata. Aktivistkinja ovog udruženja Marina Pavlić rekla je za Nova.rs da iako je bilbord težak čak 400 kilograma, veliki tri puta tri metra, i nalazi se na mestu koje je pokriveno kamerama, iz MUP-a tvrde da ga ne neko ukrao ali ne znaju ko.

„U sredu smo otišli do  MUP-a da prijavimo nestanak i oni su se obavezali da će da urade sve što je u njihovoj moći. Juče sam zatim dobila potvrdu da je MUP podneo zahtev tužilaštvu i sad čekaj snimke sa sigurnosnih kamera“, rekla je Pavlić.

Naglasila je da se bilbord nalazio na takvoj lokaciji da ne postoji mogućnost da krađa nije zabeležena kamerama.

Aktivisti su podsetili da je pre krađe pluća komunalna inspekcija tražila uklanjanje bilborda, iako su postojale sve dozvole.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar