Foto: Kreni-promeni/ZORAN DASIC

Kreni-Promeni i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti održaće konferenciju za medije sutra u 11 časova ispred Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u Katanićevoj 15, kada će podneti krivične prijave povodom ukradenog bilborda koji je bio postavljen ispred Doma omladine. Iz ovog udruženja su najavili da će tom prilikom pokazati i dokaze o krađi pamučnih pluća.

„Bilbord sa pamučnim plućima, koji je merio zagađenje, bio je  postavljen 26. februara. Dva dana kasnije, pluća su posivela od zagađenja“, kažu aktivisti.

Povezane vesti:

Podsećaju da je pre krađe pluća komunalna inspekcija tražila uklanjanje bilborda iako smu postojale sve dozvole.

„Nakon razgovora sa pravnim timom predstavnici inspekcije su prestali da se javljaju, a sutradan su pluća ukradena. Predstavnici komunalnih službi u zvaničnoj komunikaciji negirali su da su učestvovali u uklanjanju pluća i da su svesni da na to nisu imali pravo“, poručuju.

Postavljeni bilbord bio je deo kampanje „Rešenje za zagađenje“ u okviru koje je sakupljeno više 56.000 potpisa, a kojom je traženo da se nepotrošena sredstva kojim se subvencioniše kupovina skupih električnih i hibridnih vozila, preusmere na zamenu kućnih ložišta za siromašna domaćinstva.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram