Foto:Privatna arhiva/Ilustracija

Odbornik Grupe građana "Čačak je naš" Dragan Bisenić podneo je prijavu Komunalnoj inspekciji grada Čačka protiv NN lica koje je odgovorno za, kako se u prijavi navodi, stvaranje divlje deponije na transfer stanici "Prelići".

Bisenić je rekao da prijava, koja je predata Komunalnoj inspekciji, predstavlja pokušaj sprečavanja spina lokalne vlasti po kome je čišćenje divlje deponije uspeh.

„Namerno se izostavlja činjenica da ovo nije prvi put da se ona pravi na lokalitetu Transfer stanice i da mi nismo izašli u javnost to bi postala praksa. Ovom prijavom to želimo da zaustavimo i potenciramo na zakonskoj i političkoj odgovornosti onih koji su to do sada radili ili nisu učinili ništa da do toga ne dođe, a resorno su odgovorni za to. Pitanje koje se logično nameće se šta bi bilo da i ovoga puta to nije došlo do javnosti. Odgovor je naravno poznat“, izjavio je za Nova.rs, Dragan Bisenić, odbornik GG „Čačak je naš“.

Nakon pokretanja ove teme od strane odbornika GG „Čačak je naš“, sa kojom bi javnost, verovatno, bila sporadično upoznata, oglasili su se i JKP „Komunalac“, ali i lokalni čelnici.

U saopštenju za javnost iz ovog Javnog preduzeća izrazili su, kako je navedeno, „bojazan da bi situacija mogla biti alarmantna, ukoliko u JKP ‘Duboko’ vrlo brzo ne iznađu zadovoljavajuće rešenje.

„JKP ‘Duboko’ mora učiniti ne samo dodatni napor, već sve raspoložive snage usmeriti da se ovaj problem hitno reši, tim pre što smo na ovo više puta ukazivali. Ukoliko ne mogu sami rešiti problem, smatramo da je potrebna pomoć drugih JKP, osnivača ili viših nivoa vlasti. Ali problem ne smeju ‘gurati pod tepih’, jer bi posledice mogle biti nesagledive“, naveli su iz JKP „Komunalac“ Čačak.

Naime, od 2011. godine u Regionalnu deponiju „Duboko“ stiže otpad iz devet lokalnih samouprava Zlatiborskog i Moravičkog okruga među kojima su dva grada, Čačak i Užice.

„Radi se na proširenju tela deponije Duboko, za to je resorno ministarstvo opredelilo sredstva i mi ne možemo da remetimo taj koncept“, istakla je Mirjana Đoković, pomoćnica gradonačelnika Čačka za ekologiju i zaštitu životne sredine.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović zapretio je rukovodstvu Regionalne deponije „Duboko“ da se odgovornije ponašaju, jer će u suprotnom Grad Čačak pokrenuti inicijativu za smenu direktora ovog preduzeća.

Ne treba zaboraviti ni podatak sa kojim su iz JKP „Komunalac“ upozorili javnost da Čačani dnevno naprave oko 150 tona otpada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar