Foto: N1

Večeras, od 20 sati, počela je primena kovid propusnica u kafićima, restoranima, noćnim klubovima, kockarnicama i kladionicama.

Mera obaveznih kovid propusnica stupila je na snagu tokom vikenda 24. oktobra, dok se od ponedeljka 26. oktobra sprovodilo kažnjavanje. Ova mera važila je za ugostiteljske objekte nakon 22 sata, a od danas je produžena za dva sata i kontrola počinje od 20h.

Ovu odluku ugostitelji uglavnom nisu dočekali sa oduševljenjem,  a deo njih rešio je da zatvori lokale u 20h.

Validna kovid propusnica podrazumeva potvrdu o primljenoj drugoj ili trećoj dozi vakcine ne stariji od sedam meseci.

Takođe, priznaje se i negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test koji je validan 48 sati ili potvrda o preležanoj koroni koja nije starija više od sedam meseci. COVID propusnica je validna i ukoliko građanin poseduje pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca koji je urađen u državnoj laboratoriji.

Pravno lice, ukoliko prekrši ovu meru, plaća 3000.000, za preduzetnike ona iznosi 150.000, a za odgovorno lice u objektu 50.000 dinara. Kovid redar koji ne bude obavljao svoj posao platiće 30.000 dinara, a gost koji ne bude posedovao kovid sertifikat moraće da plati kaznu od 5.000 dinara.

BONUS VIDEO: Kisić: Kovid propusnice u ugostiteljskim objektima od 20 časova 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar