Prva Noć Kovid Propusnica Skadarlija
Foto: Printscreen Nova.rs/video

Kovid propusnice će od danas važiti od 20 sati, umesto od 22 sata kao prethodne dve nedelje. Pored ugostiteljskih objekata, važiće i za kockarnice, kladionice i slot klubove.

Validna kovid propusnica podrazumeva potvrdu o primljenoj drugoj ili trećoj dozi vakcine ne stariji od sedam meseci.

Takođe, priznaje se i negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test koji je validan 48 sati ili potvrda o preležanoj koroni koja nije starija više od sedam meseci. COVID propusnica je validna i ukoliko građanin poseduje pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca koji je urađen u državnoj laboratoriji.

Pravno lice, ukoliko prekrši ovu meru, plaća 3000.000, za preduzetnike ona iznosi 150.000, a za odgovorno lice u objektu 50.000 dinara. Kovid redar koji ne bude obavljao svoj posao platiće 30.000 dinara, a gost koji ne bude posedovao kovid sertifikat moraće da plati kaznu od 5.000 dinara.

Mera obaveznih kovid propusnica stupila je na snagu tokom vikenda 24. oktobra, dok se od ponedeljka 26. oktobra sprovodilo kažnjavanje. Ova mera važila je za ugostiteljske objekte nakon 22 sata, a od danas je produžena za dva sata i kontrola počinje od 20h.

Bonus video: Kisić – Kovid propusnice u ugostiteljskim objektima od 20 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)