Pobratimili se Priboj i Rudo

Društvo 05. apr. 202119:09
Podeli:
Priboj, Rudo, povelja, bratimljenje
Foto: PP Media

Opština Priboj  u zapadnom delu Srbije i susedna opština Rudo koja pripada istočnom delu Republike Srpse, potpisale su Povelju o bratimljenju pa su postojeće dobre relacije sada i ozvaničene. Povelju su potpisali čelni ljudi dve opštine Lazar Rvovic i Dragoljub Bogdanović.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović je istakao da opštine Priboj i Rudo imaju usaglašen stav i povodom razgraničenja, obzirom da su svesni realnih problema na terenu ali da je to u nadleznosti drzava.

“Ovo je samo formalizovanje dobrih odnosa koje već dugi niz godina negujemo sa susednom opštinom Rudo, direktne efekte uskoro ćemo osetiti kroz projekte i brojna povezivanja dve opštine” rekao jeRvović.

Načelnik opštine Rudo, rekao je da su zvaničnim bratimljenem ozvaničene bratimske veze i zahvalio se na dosadašnjoj saradnji. On je istakao da ove dve opštine imaju dosta toga zajedničkog i da će čin bratimljenja samo dodatno omekšati fizičku granicu koja ih razdvaja.

“Naše opštine spaja istorija, sadašnjost i budućnost. Spajaju ih projekti koje ćemo zajednički realizovati. Nas jedino razdvaja granica za koju nismo znali da će uopšte postojati, pa na ovaj način pokušavamo da je dodatno omekšamo”, rekao je  Dragoljub Bogdanović.

Komentari

Vaš komentar