Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Aktivisti udruženja "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!" saopštili su da su na Šodrošu danas zatekli geometre koji su premeravali prostor za potrebe kompanije "Galens invest". Na snimku koji je na svom profile objavio i potpredsednik Narodne stranke Bora Novaković vidi se čovek sa aparaturom za geometre, koji je na pitanje pecaroša koji su ga snimili odgovorio da ga je angažovao “Galens”. Muškarac je snimljen na potezu Šodroša, jedinog preostalog zelenog pojasa u Novom sadu koji izlazi na reku.

“Dajem reč, ukoliko država ne reaguje na “premeravanje” Šodroša od strane Galensa, tražiću krivičnu odgovornost republičkog tužioca Zagorke Dolovac i načelnika PU Novi Sad Slobodana Malešića. Ko ove postupke prećuti i odćuti pomaže u izvršenju krivičnog dela”.

Lokalne vlasti ovu informaciju do sada, tvrdi Radio 021, nisu ni demantovale ni potvrdile, već su uglavnom navodile da je u toku izrada regulacionog plana za ovaj deo grada. Plan je do sada „mirovao“ jer JVP „Vode Vojvodine“ nisu davale saglasnost na njega, a očekuje se da će se ovo promeniti jer je nedavno za direktora ovog preduzeća postavljen donedavni zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević.

Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

U Novom Sadu od oktobra organizatori akcije „Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!“, koju čini nekoliko nevladinih organizacija i opozicione partije, peticijom skupljaju potpise protiv ideje da se na Šodrošu nasip pomeri u korito reke i više stotina hektara pretvori u građevinsku zonu, gde bi Galens izgradio stambeno poslovni kompleks koji bi uključiovao i solitere i hotel.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare