Pismo United Medie premijerki i ministarki kulture

Društvo 05. feb. 202121:53 > 22:41
Podeli:
Foto: N1

Kompanija United media uputila je premijerki Ani Brnabić i ministarski kulture i informisanja Maji Gojković pismo kojim se obratila međunarodnim institucijama i evropskim zvaničnicima, izražavajući zabrinutost zbog dogovora Telekoma i Telenora.

U obraćanju predsednici Vlade i ministarki, United media navodi:

„Poštovani,

Obaveštavamo Vas da se kompanija United Media ovim pismom obratila svim relevantnim međunarodnim institucijama i evropskim zvaničnicima izražajući zabrinutost zbog dogovora koje je državna kompanija Telekom postigla sa privatnim operatorom Telenor.

Direktor kompanije Telekom Vladimir Lučić jasno je naveo u dokumentima da je cilj sporazuma da se uništi treći kablovski operator – SBB, kao i da se ugase mediji koji posluju u okviru naše kompanije – televizije N1 i NOVA S.

Država Srbija je većinski vlasnik ove kompanije sa 58,11% udela te stoga očekujemo da se, kao predsednica Vlade Srbije, jasno izjasnite da li je Srbija država u kojoj postoje ravnopravni uslovi za sve učesnike na tržištu ili je zemlja u kojoj se državni resursi koriste za uništavanje konkurencije i slobodnih medija.

Smatramo da je Vaša dužnost da kažete građanima i da li stojite iz planova koje potpisuje direktor Telekoma Vladimir Lučić.“

Komentari

Vaš komentar