Ivan Mrđen Foto: privatna arhiva

Sećate li se Ene Nedić, one nesretne profesorke iz Novog Sada koja je pre mesec ipo dana javno spalila svoje diplome pred Domom Narodne skupštine?! To baš nije lako, jer je malo medijske slave koju je iskamčila za taj nesvakidašnji gest brzo prekrilo opšte ćutanje.

Ena Nedić, jednostavno, kao osoba koja je u neku političku stranku ušla iz interesa (“da prehrani decu”), a kao običan “bot” zauzimala mesto nekome ko je daleko kompetentniji za taj posao (u novosadskom Pozorištu mladih), nije mogla da na duži rok zadrži simpatije opoziciono nastrojene javnosti, bez obzira što je veoma precizno opisala kako funkcioniše partokratski sistem, kako u vodećoj tako i u satelitskim strankama i pokretima.

S druge strane, vlast se prema njenoj priči odnosila krajnje ignorantski, verujući u ovdašnje “pamćenje od dva dnevnika”, možda i zbog toga da se Eni Nedić ne da prilika da više puta ponovi kako je to ona kao članica novosadskog ogranka Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije imala radnu obavezu da ide na skupove naprednjaka širom države.

Međutim, “osinje gnezdo” u koje je ona čačnula odnosi se na nešto što je skrajnuto još većom brzinom: “U međuvremenu sam, nakon skoro dve godine pakla, na internetu naišla na audio snimke na kojima se na desetak mesta otkriva da su finansijeri stranke Andrej Vučić i Nikola Selaković, da svaki siguran glas monarhista ide u njihovu kasu i na osnovu toga se povlače sredstva za kampanju u kojoj se izigrava opozicija”.

E sad, razmislite za čije babe zdravlje se ovi lažni izbori ponavljaju na tako velikom broju biračkih mesta, da se baš ne ponavljam sa tvrdnjom da je u paničnom podizanju „izlaznosti“ podavljena i većina poželjnih parlamentarnih „kulisa“, ukljućujući i ovu „bratsku opciju“.

“Koalicija očekuje da će preći cenzus za ulazak u parlament, odnosno da će dobiti podršku najmanje 10.000 glasača u sredu, od 203.000 sa pravom glasa na biračkim mestima gde se ponavljaju izbori. Zbog toga 2.000 naših aktivista radi na terenu, ubacuje letke u sandučiće građana i razgovara sa njima o potrebi da u skupštini postoji i konstruktivna opozicija, koja je osim kritike, spremna i da ponudi konkretna rešenja”, pohvalio se juče Žika Gojković, nosilac liste Za Kraljevinu Srbiju.

Pošto njihovo krajnje “konkretno rešenje” ne može da bude ništa drugo nego obnova Kraljevine, pravi je trenutak da se podsetimo ko i zašto stoji iza čitave priče. A Aleksandra već imaju!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar