Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković oštro je večeras kritikovao srpsku političarku sa KiM Radu Trajković zbog njene objave na Tviteru povodom incidenta u Sernoj Mitrovici do kojeg je došlo tokom nenajavljene posete Aljbina Kurtija i Vljose Osmani.

Petković je u saopštenju poručio da Trajkovićeva “po ko zna koji put otvoreno navija za svoje favorite među albanskim partijama i radi protiv interesa države Srbije i srpskog naroda“.

“Kako to da Radi Trajković odgovara Aljbin Kurti koji traži referendum za stvaranje “Velike Albanije“ i otvoreno preti ratom, ali joj smeta kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić obezbedi vakcine za sve naše građane“, upitao je Petković.

“Kako to da Radi Trajković ne smeta kada taj isti Aljbin Kurti pokušava da upadne na sever Kosova i Metohije s ljudima naoružanim do zuba, koji nose oznake terorističke OVK, ali joj smeta srpski narod koji je istom tom Kurtiju pokazao danas gde mu je mesto i da je upravo Srpska lista najveća brana odbrane srpskog naroda na KiM?“, dodao je Petković.

I ne samo da Rada Trajković ne vidi ništa sporno u današnjem uznemiravanju mirnih građana, nego još, kako dodaje Petković, “perfidno pokušava da takve Kurtijeve provokacije i zveckanje oružjem opravda nazivajući ih “normalnom predizbornom kampanjom“.

“O kakvoj to kampanji Rada Trajković priča kada ona na Kosovu i Metohiji još nije ni počela? Ali, rekao je narod na severu pokrajine jasno i glasno šta misli o Kurtijevim provokacijama, kao što je i Radi Trajković i njenom gazdi Draganu Đilasu pokazao gde im je mesto na svakim izborima“, poručio je Petković.

“Ako je njoj već srce u Prištini, nama je uz naš narod i na severu i na jugu Kosova i Metohije. Samo neka se Rada Trajković bori za albansku naklonost, mi se borimo i borićemo se za mir i jedinstvo srpskog naroda, za nove škole i vrtiće i nova radna mesta“, poručio je Petković, koji je i direktor Kancelarije za KiM.

POGLEDAJTE JOŠ:

V.d. predsednika privremenih prištinskih institucija Vljosa Osmani i lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti obišli su danas pogon Trepče, a prištinski mediji prenose da su ih po ulasku u severni deo Kosovske Mitrovice okupljeni građani sprečili da prođu dalje.

Osmani je na Fejsbuku objavila da je zajedno sa Kurtijem obišla Trepču u Mitrovici, sa fotografijom iz pogona, a „Večernje novosti“ su na svom portalu objavile da su ih građani u severnom delu grada dočekali uz zvizduke i negodovanje.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare