Foto:N1

Demokratska partija Kosova saopštila je večeras da smatra da su lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti i v.d. predsednika privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani ''osramotili ustavni poredak i Kosovo'' odlaskom u Severnu Mitrovicu, ''kako bi prikupili jeftine političke poene''.

„Više od jedne decenije, Aljbin Kurti govori kako “ide u Mitrovicu“, vođen mržnjom da dokaže kako je država Kosovo nesposobna i propala. Pokušava da politički profitira na štetu institucija, a danas je osramotio državu i ozbiljno uticao na dostignuća u tom delu Kosova“, navodi se u saopštenju DPK koje je prenela prištinska Gazeta Ekspres.

Iz Demokratske partije Kosova upozoravaju i na zloupotrebu državnih resursa i funkcije vršioca dužnosti predsednika.

„Zloupotrebljavajući državnu infrastrukturu i privilegije institucije predsednika, Aljbin Kurti, u pratnji Vjose Osmani, pogazio je i ponizio Kosovo i ustavni poredak. Dozovljavajući da je huligani sa severa Kosova ponižavajuće proteraju, Osmani je pokazala da je nedostojna funkcije predsednika i da je pretvara u partijsku funkciju. Kao politički avanturisti Kurti i Osmani danas su pogazili dostignuća Kosova“, saopštili su iz DPK, prenosi Kosovo onlajn.

POGLEDAJTE JOŠ:

Samo DPK ima snage da vrši državnu vlast na severu, dodaje se u saopštenju, uz najavu programa za oporavak posle izbora 14. februara.

„Kosovu su potrebni jaki lideri, koji ne odlaze na sever radi slikanja tokom kampanje, kao što to učinili Kurti i Osmani, već da bi vršili državnu vlast i omogućili slobodu kretanja, prosperitet i budućnost svih zajednica u tom delu zemlje““, porušili su, pored ostalog, iz DPK.

Vjosa Osmani i Aljbin Kurti obišli su danas pogon Trepče, a prištinski mediji prenose da su ih po ulasku u severni deo Kosovske Mitrovice okupljeni građani sprečili da prođu dalje.

Osmani je na Fejsbuku objavila da je zajedno sa Kurtijem obišla Trepču u Mitrovici, sa fotografijom iz pogona, a ““Večernje novosti““ su na svom portalu objavile da su ih građani u severnom delu grada dočekali uz zvizduke i negodovanje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar