Petar Đurić političarima: Kako vas nije sramota?

Društvo 23. jul. 202018:21 > 18:2349 komentara
Podeli:
Foto: Nemanja Jovnović/Nova.rs

“Zahvaljujem novinarima koji su postavili prava pitanja i dobili smušene odgovore jer je istina jednostavna kako reče, lažni premijer. Posuli su se pepelom insistirajući i dalje da odbrane ortodoksnu laž da moj otac nije čekao četiri dana na respirator", kaže za Nova.rs Petar Đurić koga je javnost upoznala tokom prenosa protesta ispred Skupštine Srbije, kada je reporterki N1 ispričao da je na protestima zbog oca, koji je nedavno preminuo u Zemunskoj bolnici jer "nije bilo respiratora".

Petar se pita kako političare „nije sramota“ i „kako da se tim ljudima veruje“.

„Kako ih samo nije sramota? I onda je to za njih političko pitanje, a nije nikako ljudsko i pitanje poverenja. Kako ovim ljudima da verujemo? I svi mi koji volimo svoju zemlju ako se samo usudimo da se za pravdu i istinu borimo, bićemo etiketirani kao državni neprijatelji i glava će nam biti u torbi. Cale ovo je za tebe i za sve koji su za pravdu i istinu i bolju Srbiju”, kaže on.

Potvrdio je da planira pokretanje krivične prijave i da će zahtevati od inspekcije da utvrdi sve okolnosti kako bi se došlo do istine.

Povezane vesti:

„Naravno da ću pokrenuti istragu, želim da se utvrdi istina, da inspekcija utvrdi ko ovde laže. I hoću da se na sudu dokaže istina i da je moj otac umro čekajući slobodno mesto za respirator“, trvrdi Đurić.

Francuska agencija Frans pres objavila je da je Ljubiša Ðurić preminuo od Kovid 19 u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator, a uprkos bolničkim izveštajima i samoj potvrdi direktora bolnice da nije bilo slobodnih respiratora, premijerka Ana Brnabić tvrdi da je reč o strašnoj laži.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar negirao je tvrdnje čoveka da mu je otac umro od novog koronavirusa čekajući na respirator u Zemunskoj bolnici, rekavši da ustanova ima više respiratora nego što koristi. Međutim, izveštaj iz bolnice pokazuje da je čovek čekao prebacivanje u bolnički respiratorni centar u kome u tom trenutku nije bilo respiratora na raspolaganju.

Komentari

Vaš komentar