Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Protest građana koji su se sinoć posle 20 sati okupili na platou ispred Narodne skupštine Srbije završen je neredima, nakon što je policija suzavcem i šok bombama pokušala da rastera okupljene.

Revoltirani zbog ponovnog uvođenja policijskog časa, nakon što je u nedeljama uoči izbora vlast ukinula gotovo sve mere borbe protiv koronavirusa i time dovela do ponovne eksplozije broja zaraženih, Beograđani su izašli na ulice.

Još sa protesta:

Početak protesta su obeležile parole „Vučiću, ubij se“ i „Ostavke, ostavke“, da bi se okupljenim građanima ubrzo pridružili studenti iz Studenjaka. Kako je broj demonstranata rastao, raslo je i usijanje koje je kulminiralo prvim pokušajem dela okupljenih da probiju kordon policije i uđu u Skupštinu.

Nakon toga je policija na narod krenula pendrecima, štitovima, suzavcem i šok bombama. U opštem metežu veliki broj prisutnih se razišao, ali je situacija izmakla kontroli pa su se sukobi između dela okupljenih i policije nastavili do kasno u noć na ulicama u centru Beograda.

Reporteri našeg portala izveštavali su cele večeri sa lica mesta, a u galeriji pogledajte 20 najjačih prizora koje smo zabeležili:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare